Je kent het wel: hoeveel reizen je ook gemaakt hebt, en hoeveel landen je ook hebt bezocht, er blijft altijd wel wat te wensen over. Een droomreis ziet er voor iedereen anders uit. De bestemming, het reisgezelschap en de invulling van jouw droomreis zijn hartstikke persoonlijk. Maar wij laten ons graag inspireren door andere reizigers. Daarom vroegen wij onze medewerkers welke reizen zij graag eens zouden maken. De antwoorden delen we graag met je.

Geschiedenis, natuur en culinair in Zuid-Afrika

De droomvakantie van Bianca Rodenburg
Retail Manager bij de Jong Intra Vakanties

“Mijn absolute droomvakantie is een reis naar Zuid-Afrika. Een aantal jaar geleden heb ik al een reis door dit land gemaakt en hier denk ik nog regelmatig met een glimlach aan terug. Nu zou ik Zuid-Afrika graag met mijn gezin bezoeken om het land te laten zien aan mijn kinderen. En uiteraard ben ik zelf ook benieuwd om nieuwe plekken te ontdekken want Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden! Het is een veelzijdige bestemming waar alles waarin ik interesse heb samenkomt: een rijke geschiedenis, prachtige natuur, dieren in hun natuurlijke omgeving en natuurlijk het culinaire aspect. Smaakvolle wijnen proeven op één van de vele wijnboerderijen en eten bij één van de goed aangeschreven restaurants.

Als ik mijn droomreis naar Zuid-Afrika moet omschrijven, zou het een combinatie zijn van zelf op ontdekking gaan met een huurauto en verblijven in kleinschalige accommodaties om het échte Zuid-Afrika te leren kennen. Tips ontvangen van de bevolking over waar je het beste kunt dineren of de lekkerste wijn kunt kopen. En natuurlijk onder begeleiding van gidsen de nationale parken ontdekken om maximaal te genieten van de wonderschone natuur en wilde dieren te spotten.”

Droomreis Alaska

Top of the world‘ in Alaska

De droomvakantie van Claudia Ommering
Maatwerkspecialist bij de Jong Intra Vakanties

“Mijn droomvakantie is een autorondreis door Alaska. Na vele reizen door Noord-Amerika is deze staat nog onbekend voor mij. Het is de Top of the World en natuurlijk mag die niet ontbreken op mijn lijstje! Lekker op pad met de huurauto en vooraf alle hotels en lodges alvast reserveren, dat brengt voor mij een relaxte manier van reizen met zich mee. Iedere dag een schoon bed en na het inleveren van de sleutel vertrek je naar het volgende hotel op de route.

Alaska spreekt me enorm aan door de ruige natuur en de mooie natuurparken, afgewisseld met steden. Natuurlijk wil ik ook graag het wildlife in Alaska ontmoeten, zoals de grizzlybeer en walvissen. Maar vooral heerlijk met de huurauto rondrijden door de prachtige natuur lijkt me waanzinnig. De liefde voor Amerika deel ik met mijn echtgenoot Wilko dus het liefst neem ik hem mee op ál mijn reizen. Samen met hem dit prachtige avontuur in Alaska beleven is het allerliefste wat ik doe!”

Droomreis Toscane

Naar Andrea Bocelli in Toscane

De droomreis van Hanneke Gillieron
Product Manager Busreizen

“Mijn droomvakantie is naar een bestemming iets dichter bij huis: het Italiaanse Toscane. De bestemming is niet nieuw voor mij, maar ik zou hier graag nog eens terugkomen om te genieten van de streek, maar vooral om een concert van Andrea Bocelli in zijn eigen openluchttheater in Lajatico mee te maken. Dat zou werkelijk geweldig zijn! Een reis per auto naar Toscane geeft je veel vrijheid, maar een vlucht naar Pisa en vanaf daar een auto huren behoort ook tot de mogelijkheden. Het liefst overnacht ik dan in een mooie agriturismo in landelijke stijl, die perfect past bij de omgeving.

Italië is mijn tweede thuisland. Ik houd van de Italianen, hun temperament, ik spreek de taal en ben gek op de Italiaanse keuken. Voor een pizza of tiramisu kun je mij altijd wakker maken. En dan is het natuurlijk nog het prachtige Toscaanse landschap met glooiende heuvels en cipressen tegen een strakblauwe hemel. Bovendien ligt de kunst om de hoek: Florence is dé kunststad van Europa en daarnaast liggen er talloze historische stadjes in Toscane. Deze reis zou ik met niemand anders dan mijn echtgenoot willen maken. We zijn gelukkig beiden verliefd op elkaar, maar ook op Italië! Vanwege het muzikale item van deze reis, een concert van Andrea Bocelli, zou ik graag onze beste vrienden meenemen om met elkaar te genieten van Toscane, het Italiaanse leven en vooral ook van de Italiaanse muziek.”