Op vakantie maak je vaak honderden foto’s. Hoe jammer is het dat je daar uiteindelijk bijna nooit wat mee doet. Natuurlijk kun je een mooi fotoboek maken waarin je jouw reis in beeld brengt, maar er zijn veel meer dingen die je kunt doen met vakantiefoto’s. Wij hopen je te inspireren met deze originele ideeën!

Fotopuzzel

Maak er een puzzel van

Het is één van de grootste trends tijdens deze verplichte thuisblijfperiode: puzzelen! Jong en oud verzamelen zich rond de eettafel om een legpuzzel in elkaar te leggen. Tegenwoordig is het online mogelijk om je eigen foto’s in te sturen en hier een legpuzzel van te laten maken. Met een puzzel van je eigen vakantie heb je dubbel zoveel plezier en kan je, als de puzzel af is, weer mooie herinneringen ophalen aan je vakantie. Ook leuk om cadeau te doen!

Creëer een fotomuur in huis

Hoe gezellig is het om ergens in huis een muur te hebben die vol hangt met je mooiste vakantiefoto’s? Print al je foto’s en plakken maar! Verschillende formaten, hetzelfde formaat, in een collage of juist in de gekste fotolijstjes. De ideale manier om een saaie muur in je woonkamer, slaapkamer of toilet nét even op te vrolijken.

Fotoslinger voorbeeld

Hang een fotoslinger op

Een fotoslinger maken is hartstikke eenvoudig en ook nog eens heel leuk om te doen. In de winkel kun je standaard insteekhoesjes kopen voor bijvoorbeeld polaroidfoto’s, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een schaar, touw en versieringen. Tip voor een extra sfeervolle fotoslinger: hang er lichtjes doorheen. Zo kun je, wanneer het donker wordt, de lichtjes aanzetten en worden je foto’s prachtig verlicht.

Tover je favoriet om tot schilderij of behang

Als je echt iets bijzonders wilt doen met vakantiefoto’s, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je favoriete foto groot af te laten drukken op canvas. Zo weet je zeker dat jij een stuk muurdecoratie hebt hangen dat je bij niemand anders tegen zult komen. Wil je nog een stapje verder? Dan kun je er natuurlijk ook behang van laten maken.

Prik ze op een wereldkaart

Voor de echte wereldreizigers onder ons, is het een leuk idee om een overzicht van al je reizen te bewaren op een wereldkaart. Koop een grote wereldkaart, bijvoorbeeld van kurk, en hang deze aan de muur. Met punaises of dubbelzijdig plakband kun je vervolgens je mooiste reisfoto’s bij de verschillende bestemmingen hangen. Dat is instant vrolijkheid als je even aan iets leuks herinnerd wil worden!

Heb jij nog tips om te doen met vakantiefoto’s? Laat het ons weten in de reacties!

Wil je weten hoe je jouw vakantiefoto’s mooi kunt bewerken? Lees dan hier onze basistips voor fotobewerking!