Eifeltoren in Parijs

De stad van de liefde, de gastronomie, kunst en fashion. Welkom in Parijs! Er zijn enorm veel hoogtepunten te vinden in de Franse hoofdstad, die niet voor niets bekend staat als één van de mooiste steden van Europa. Zoveel te zien en te doen dat je er wel een hele week kunt doorbrengen, maar wat nou als je die tijd niet hebt? Laat je door ons inspireren en lees wat je in 48 uur in Parijs kunt doen. Veel plezier!

Dag 1: historie en gastronomie in de Franse hoofdstad

Vandaag ga je naar Parijs! En wat is nou een beter vervoersmiddel naar deze fantastische stad dan de trein? Geen wachttijden op het vliegveld en geen dramatische files onderweg. Je bent al vroeg op Rotterdam Centraal en wacht hier op het perron op de Thalys. In slechts 2,5 uur reis je snel en comfortabel naar Parijs. Onderweg geniet je van het voorbijschietende landschap en het comfort aan boord van de Thalys. In de late ochtend arriveer je op het treinstation Gare du Nord en kun je direct jouw geboekte Paris Visite kaart gebruiken op het metrostation. Binnen een mum van tijd ben je bij je hotel. Met een beetje geluk kun je al inchecken, maar in elk geval kun je jouw zware tassen hier achterlaten.

Tip: verblijf in ons tophotel Albe Bastille en wandel naar brasserie Bofinger Le Marais-Bastille voor een heerlijke lunch.

Na de lunch bezoek je de mooie wijk Le Marais, waar de historie voelbaar is. Aan het einde van de middag wandel je richting Place des Vosges, één van de mooiste pleinen van Parijs, voor een drankje op het terras van Café Hugo. Tegen de avond wandel je terug richting je hotel en eet je een hapje in één van de vele restaurants die je onderweg tegenkomt. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Onze tip is om je dag af te sluiten in restaurant L’Ange 20. Een geweldig restaurant met verse, lekkere en betaalbare gerechten. Na het diner wandel je rustig terug naar het hotel en duik je heerlijk je bed in. Morgen wordt een drukke dag!

De Eiffeltoren in de lente

Dag 2: het Louvre en de leukste wijken van Parijs

Na een goede nacht geniet je van een uitgebreid ontbijt in je hotel. Vanochtend staat het Louvre op het programma! Dit museum mag je natuurlijk niet gemist hebben als je 48 uur in Parijs bent. De brede collectie reikt van Mesopotamische, Egyptische en Griekse antiquiteiten tot aan meesterwerken van grootmeesters zoals Da Vinci, Michelangelo en Rembrandt. Met een skip-the-line ticket ben je snel binnen en doe je een tour langs de grootste meesterwerken. Na een makkelijke lunch bij één van de vele crêperies loop je richting Pont Neuf en geniet je van de prachtige studentenwijk Quartier Latin en het aangrenzende chiquere Saint Germain des Prés. Met een beetje geluk schijnt de zon. Wandel door richting Jardin de Luxembourg om even in de zon te ontspannen. Vanavond staat er een bijzonder diner op het programma: een walking dinner! Drie gangen bij drie verschillende restaurants inclusief een drankje bij iedere gang. Met een uitgebreide routebeschrijving start je nabij de Tuilerieën en geniet je van je dessert nabij de wereldberoemde Champs-Élysées met de Arc de Triomphe op je netvlies. Een ideale afsluiting van deze mooie dag.

De Alexander III brug over de Seine in Parijs

Dag 3: Parijs vanaf het water

Helaas, de laatste dag is alweer aangebroken. Na weer een uitgebreid ontbijt vertrek je in de richting van de Eiffeltoren voor een ontspannen cruise over de Seine. Heerlijk na al dat wandelgeweld van de afgelopen dagen! Je geniet van het prachtige uitzicht op de Eiffeltoren, Notre Dame en het Grand Palais. Na de cruise lunch je bij het restaurant op de kade waarvandaan de schepen vertrekken. Met de metro reis je terug naar het hotel waar je jouw bagage ophaalt. Helaas is het tijd om terug richting Nederland te gaan! Je vertrekt naar Gare du Nord en wandelt richting het spoor waar de Thalys al vertrekken. In de trein heb je genoeg te bespreken met je reisgenoten. Of misschien ben je wel zo moe van alle indrukken van de afgelopen dagen dat je als een blok in slaap valt!

Dat was het, onze tips om 48 uur in Parijs door te brengen. Natuurlijk heb je in slechts twee dagen lang niet alle hoogtepunten gezien, maar deze dagindeling zorgt wel voor een goede eerste impressie van deze mooie wereldstad. En je hebt een goede reden om nog eens terug te gaan, toch?

Boek jouw stedentrip naar Parijs bij de Jong Intra Vakanties!

Meer Parijs tips lezen? Lees dan hier al onze blogs over Parijs.