Nederlanders houden over het algemeen van de zon en trekken er graag op uit als de lucht blauw is en de zonnestralen ons koude kikkerlandje verlichten. Maar wat verstaan wij Nederlanders onder een zonvakantie en hoe kunnen we optimaal genieten van een zonvakantie?

Naar de zon

We kennen allemaal de uitspraak; ik ga naar de zon deze vakantie want hier regent het. Zo boeken Nederlanders massaal een zonnige bestemming in de vakantie om verzekerd te zijn van regenvrije weken. Erop uit naar de Spaanse Costa del Sol of naar het zonnige zuiden van Portugal zijn uitstekende voorbeelden van een zonvakantie. Ook kiezen vele Nederlanders ervoor om een zonvakantie te houden op een verre bestemming zoals op vakantie gaan naar de oude Nederlandse kolonie Indonesië.

Optimaal genieten

Om optimaal te genieten tijdens een zonvakantie is het allereerst belangrijk dat de zon schijnt! Het liefst zo veel mogelijk uur per dag zodat we lekker bruin worden en nog zijn, zodra we weer op Nederlandse bodem terugkomen. Naast de zon is een strand met een gezellige boulevard natuurlijk een pluspunt en biedt dit ons de mogelijkheid leuke souvenirs te kopen voor het thuisfront. We willen tijdens een zonvakantie het liefst zo min mogelijk doen en gewoon relaxen op een strandbedje op het strand, met het geboekte hotel of appartement op de korste mogelijke afstand of een camping met een heerlijk privé strand. In de avonden genieten we graag van een gezellige boulevard langs het stand met leuke eettentjes om een zonvakantie helemaal compleet te maken. Wat willen we nog meer!

Een zonvakantie

Een zonvakantie wordt dus gezien als een vakantie waarbij wij als Nederlanders verzekerd zijn van zonnige dagen tijdens de reisperiode. De bestemmingen Spanje, Portugal of misschien wel een verre reis naar Indonesië bieden ons de zonuurtjes die we nodig hebben om na de vakantie weer gemotiveerd aan de slag te gaan. Wel een laatste tip: Vergeet geen zonnebrandcrème te kopen!