Fun fact: Griekenland heeft ongeveer 6.000 eilanden verspreid rond het vaste land! Van deze Griekse eilanden zijn er 227 bewoond en toegankelijk voor toeristen. De Griekse eilanden hebben elk een uniek karakter en eigen charme. Wij stellen je voor aan een paar van deze zonovergoten parels.

Groen(ei)land

Maak kennis met het groene Corfu

De eerste van de Griekse eilanden die we aan je voorstellen is een veelzijdig eiland voorzien van historie, natuur en strand! Corfu is het bekendste Ionische Eiland en bevindt zich tussen de westkust van Griekenland en Zuid-Italië. Corfu heeft een groen landschap met langs de kust vele mooie baaien met kiezel- en zandstranden. Een bezoek aan het strand van Paleokastritia is een must: deze baai wordt omgeven door groene heuvels.

Genoeg strand gezien? Op het eiland staat het Achilleion, waar de Oostenrijkse keizerin Elisabeth veel tijd heeft doorgebracht. Het gebouw is omgetoverd tot museum dat vrij te bezoeken is. Het is zeker de moeite waard om vanaf het terras van Achilleion het uitzicht op de stad te bewonderen zoals de keizerin dat ook deed. Ongeacht wat je kiest, Corfu is veelzijdig genoeg om jou te vermaken.

Fietseiland Kos

Zeer geliefd bij de Nederlandse toerist

Kos ligt in het uiterste oosten van Griekenland voor de Turkse kust. Wil je kunnen zeggen dat je in twee landen vakantie hebt gehouden? Een boottochtje naar Bodrum is snel gemaakt. Kos is van alle Griekse eilanden het meest geschikt om te fietsen. De vele fietspaden en rustige wegen nodigen uit om het eiland per fiets te ontdekken. Klinkt dat allemaal iets te intensief? Dan vermaak jij je gegarandeerd op een van de vele stranden op Kos. Ook kan er volop gegeten en gewinkeld worden in het oude centrum van Kos. Sfeervolle straatjes brengen de toeristen en lokale bevolking samen.

Wil je zoveel mogelijk van het eiland zien? Huur dan gewoon een auto! En als je alle mooie stranden hebt gezien en het kasteel van Antimachia hebt bezocht kan een bezoek aan Zia niet ontbreken. Zia is een populair bergdorpje waar veel mensen komen om de zonsondergang te bewonderen. Onze tip: zoek een mooi plaatsje bij The Watermill en bestel een stukje huisgemaakte taart! Een heerlijke afsluiter van een mooie vakantiedag.  

Van toerist naar vriend

Dat is wat de locals je beloven bij een bezoek aan Kreta

Kreta, waar levendige badplaatsen worden afgewisseld met pittoreske Griekse dorpen. Het achterland biedt een prachtige natuur! Tussen april en juni is op Kreta overal waar water is een rijkdom aan bloemen te zien.

Kreta is een groot eiland dat ook een rijk historisch verleden heeft. Het eiland kent veel opgravingen, maar een van de bekendere is toch wel Knossos. Knossos is een oud paleis dat is afgebrand. Begin vorige eeuw is het gerestaureerd zodat wij vandaag de dag kunnen zien hoe het ooit is geweest.

Ondanks de rijke historie staat Kreta voornamelijk bekend om zijn Kretenzische specialiteiten en enorme gastvrijheid. Misschien is Kreta wel het meest gastvrij van alle Griekse eilanden. De lokale bevolking zal je niet behandelen als toerist, maar als vriend. Wie wil dat nu niet?

Het zonnetje in huis

In Rhodos schijnt de zon

Last but not least stellen we jou graag voor aan een groter eiland in de Egeïsche Zee. Rhodos is een bergachtig eiland voorzien van veel groen. Door de groene heuvels van Petaloudes wandel je over paden langs beekjes waar je omringd wordt door grote aantallen vlinders.

Naast deze unieke beleving is er nog veel meer te zien. Rhodos kent ook kerken, kastelen, kloosters en musea. Spreekt dat je niet aan? Dan vermaak jij je ongetwijfeld in het enorme waterpark Faliráki of op het strand. 

De meeste badplaatsen bevinden zich rond Rhodos-stad dat bekend staat om zijn prachtige middeleeuwse centrum. En goed nieuws voor de zonaanbidders: Rhodos heeft het meeste zonuren van alle Griekse eilanden. Over het algemeen schijnt de zon daar ongeveer 300 dagen per jaar.

Nieuwsgierig geworden naar een vakantie op een van de Griekse eilanden? De Jong Intra Vakanties heeft vakanties naar alle Griekse eilanden die in dit blog aan bod zijn gekomen!