Malaga From a hill

De Andalusische Driehoek is een beroemde regio in Andalusië, die wordt gevormd door Granada en de prachtige steden Sevilla en Cordoba. De naam Driehoek spreekt voor zich: in de denkbeeldige driehoek die de drie steden vormen, zijn de meeste hoogtepunten van Andalusië te vinden. Niet gek dus dat al onze rondreizen deze driehoek als basis hebben!

Sevilla

Sevilla is misschien wel één van de meest aantrekkelijke steden van Spanje en ruim 3000 jaar oud. Musea, kathedralen, paleizen en parken, Sevilla heeft het allemaal. Prachtige laat-islamitische architectuur, Andalusische bouwkunst en barok schilderkunst zijn getuige van het grootse verleden van Sevilla. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige paleis Casa de Pilatos, de unieke Santa Cruz wijk met z’n vele kleine straatjes, leuke pleintjes en natuurlijk de kathedraal.

Where to go in Sevilla?

1. Alcazar Sevilla – Koninklijk paleis

Het Alcázar Real de Sevilla is het koninklijk paleis van Sevilla. Dit Moorse paleizencomplex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad!

2. Kathedraal Sevilla & Giralda toren

Sevilla heeft één van de grootste kathedralen ter wereld; de Catedral de Santa María de la Sede. De kathedraal is gebouwd over de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is.

3. Plaza de España, het ‘Plein van Spanje’

In het groene en mooie Maria Luisa park ligt het bekendste plein van Sevilla. Het indrukwekkende ‘Plaza de España’ werd in 1929 aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling om op symbolische wijze vrede te sluiten met de voormalige koloniën.

Córdoba

Cordoba, de hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, is fraai gelegen aan de rivier de Gualdaquivir. Je ziet al snel het wereldwonder van de beroemde Mezquita: één van de mooiste moskeeën met een dubbele rij bogen met middenin deze moskee. Achter de Mezquita bevindt zich de Juderia, uiteraard met vele bodega’s en tapasbarretjes. Maar er is zoveel meer in Cordoba. Bijvoorbeeld het Alcazar, de stadsmuren met diverse torens en de botanische tuinen. En dat alles is ook heel mooi te combineren met een fietstocht door de stad!

Where to go in Cordoba?

1. Mezquita (Moskee – kathedraal)

De Mezquita is met stip de nummer één bezienswaardigheid in het centrum van het Spaanse Cordoba. De Mezquita moskee-kathedraal met zijn kenmerkende rood-witte bogen mag absoluut niet ontbreken bij een bezoek aan Andalusië.

2. Koninklijke stallen van Cordoba

Vlakbij het Alcazar vindt u de Caballerizas Reales, oftewel de koninklijke stallen van Cordoba. De prachtige ruiterstallen en oude koetsen zijn een bezoek meer dan waard. Informeer ook naar de paardenshow die viermaal per week wordt gegeven!

3. Puente Romano

Deze 331 meter lange Romeinse brug ligt over de rivier Guadalquivir die de stad doorkruist. Aan de ene zijde van de brug ligt de stadspoort Puerta del Puente vlakbij de Mezquita, aan de andere kant van de rivier de Torre de la Calahorra.

HOOGTEPUNTEN VAN ANDALUSIË (10 DAGEN)

Wil je 10 dagen genieten van alles wat Andalusië te bieden heeft? Dan is deze reis perfect voor jou! Bijna alle hoogtepunten uit deze streek aaneengeschakeld!

  • Flamenco, tapas en historie
  • Witte dorpenroute met o.a. Ronda en Mijas
  • Jerez de la Frontera, Granada, Cordoba en Sevilla

Een zinderende reis door de mooiste autorondreisstreek van Spanje. De witte dorpjes, grote, bekende steden, het Alhambra en de Mezquita. Allemaal must seens! En dan vergeten we nog de kleine pareltjes die je onderweg zal tegen komen. Heel veel bezienswaardigheden in het bijna altijd zonnige deel van het Iberische schiereiland!

DE ROUTE

Dag 1: Antequera of Cabra → Dag 2 en 3:Granada → Dag 4:Baeza → Dag 5 en 6: Sevilla met onderweg bezoek aan Cordoba → Dag 7: Jerez de la Frontera → Dag 8:Grazalema of Ronda → Dag 9: Malaga of Nerja → Dag 10:Einde rondreis.

Vanafprijs: € 425

Bekijk hier al onze rondreizen naar Spanje

Lees hier ook onze eerdere blogs over Spanje!