Sfeerbeeld Slovenië

Slovenië, een nog onontdekte parel in de Balkan. Het is een land boordevol spectaculaire natuur, mooie authentieke steden en een vriendelijke bevolking. Een land wat duurzaam toerisme hoog in het vaandel heeft staan. Een land waar de tijd soms heeft stil gestaan. Ben je op zoek naar rust, ruimte en ongerepte natuur? Vind je het ook leuk om een stad te bezoeken en een terrasje te pakken? Of toch liever naar het strand?  In Slovenië kan dit allemaal en zelfs op één dag! Groot is het land niet. Slovenië beslaat de helft van Nederland. Hierdoor zijn de afstanden klein en is de afwisseling groot.

Outdoor paradijs

Net over de grens met Oostenrijk ligt het noorden van Slovenië. Deze regio is een paradijs voor natuur- en outdoor liefhebbers. De natuur die je hier tegenkomt geeft je de ideale setting voor een heerlijke vakantie. Denk aan hoge bergtoppen, indrukwekkende watervallen, beboste valleien, heldere gletsjermeren, rivieren en mooie groene weiden. Verken de talloze wandel- en fietspaden, verzamel moed en duik in een fris bergmeer, pak de kabelbaan de berg op, picknick bij een waterval en geniet vooral van de rust en het buitenleven. Wil je meer actie? Ga raften, kajakken, klimmen of paragliden, in de Julische Alpen is alles mogelijk.

Hoofdstad van Slovenië

Ljubljana

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië is in 2016 uitgeroepen tot de groenste stad van Europa. Deze gezellige studentenstad, gelegen aan de rivier de ‘Ljubljanski , met sfeervolle restaurantjes, barretjes en koffiezaakjes zal je zeker bevallen. Bezoek het Middeleeuwse kasteel, verken de stad per fiets of te voet, koop lokale specialiteiten zoals pittige worst en kaas op de centrale markt en geniet op een terras van een lekker kopje koffie met een typisch Sloveens custardgebakje.

Slovenië met het gezin

Zijn jouw kinderen in voor actie en avontuur? Dan is Slovenië een aanrader. Je kunt er namelijk nog meer bijzondere uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld bij het wonderschone meer van Bled. De schoonheid van dit meer is op zich al een bezoek waard is. Maar vlakbij ligt de Vintgar kloof. Over een twee kilometer lang houten wandelpad loop je langs steile rotswanden en kletterende watervallen. Het eindpunt; een indrukwekkende waterval.
Of maak in Postonja een rondleiding door de grootste druipsteengrotten van Europa. Vervolgens bezoek je het nabijgelegen Predjama kasteel. Hier ga je terug naar de middeleeuwen. Hoor alles over de legende van ridder Erazem, een Sloveense Robin Hood, die roemloos ten einde kwam op het toilet. Zie ook de gangen in het grottenstelsel onder het kasteel die de bewoners toegang gaven tot het dorp. Of bezoek de witte sprookjespaarden in de stoeterij van Lipica, de hofleverancier van de Spaanse rijschool.

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden in Slovenië? Je bekijkt ze hier!