Bezienswaardigheden Madeira | Funchal

Madeira, behorend tot de Azoren en Portugal, staat bij veel mensen wel bekend als ‘het bloemeiland’. Dat is niet voor niets, want door het milde klimaat en een constante temperatuur die ligt tussen de 16 en 22 graden, heb je er het hele jaar door een grote diversiteit aan bloemen.

De kust van Madeira bestaat voornamelijk uit rotsen dus als je een bestemming met zandstrand zoekt, is Madeira niet geschikt. Daarentegen is de natuur op het eiland divers; prachtige kliffen, bergen, bossen en water wisselen elkaar af. Op het eiland is een netwerk van levada’s aangelegd – smalle irrigatiekanalen. Een walhalla voor wandelaars en vogelaars door de bijzondere vogelsoorten die op dit eiland leven.

Funchal

Funchal is de grootste en meest bekende stad van Madeira. Het is tevens de hoofdstad van het eiland. Laat je hier echter niet door misleiden, want Funchal doet meer aan als een klein dorp dan als een grote stad. Een heel gezellig dorp, dat wel! Struin rond door de kleurrijke straatjes, wandel over de promenade nabij de haven en plof neer op één van de gezellige terrassen om de dag af te sluiten.

Cristiano Ronaldo CR 7 Museum

Eén van de bekendste voetballers ter wereld, Cristiano Ronaldo, is geboren op Madeira. Je vindt op het eiland dan ook een hotel, museum en standbeeld van de voetballer. Het museum ligt in hoofdstad Funchal en stelt meer dan 125 prijzen tentoon die door Ronaldo gewonnen zijn. Daarnaast zijn er veel foto’s, video’s en een wassenbeeld van de voetballer te bewonderen.

Port Moniz

Als je houdt van zwemmen, kun je natuurlijk naar het strand gaan. Maar wist je dat er op Madeira ook natuurlijke zwembaden te vinden zijn? Aan de kust van het eiland vind je lavarotsen met kalm, warm zeewater erin. Heerlijk om in te ontspannen. Geniet van de mooie uitzichten over zee en kom helemaal tot rust.

National Parque do Ribeiro Frio

In het noorden van Madeira vind je een Nationaal Park gelegen in een steile vallei omringd door bergen: een prachtige locatie voor een wandeling. Onderweg zie je prachtige flora en kom je bijzondere vogelsoorten tegen. Een aanrader is het Balcoes Uitzichtpunt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de groene vallei.

Bezienswaardigheden Madeira | 25 Fontes
25 Fontes, Madeira

Porto da Cruz 25 Fontes

Wandelen kun je op Madeira bijna overal, maar bijna nergens net zo mooi als nabij de 25 Fontes. Wandel over de smalle levada’s richting de 25 bronnen. Het landschap hier lijkt wel op een jungle. Houd er rekening mee dat het hier in het hoogseizoen wat drukker kan zijn, deze mooie plek willen veel mensen niet missen als ze op Madeira zijn.

Santana – Casa de Colmo

Naast Funchal is ook het dorpje Santana absoluut een bezoekje waard tijdens je verblijf op Madeira. Hier staan typische huisjes, casas de Colmo genaamd, die je herkent aan het strodak en de puntige vorm. Enkele huizen zijn geopend voor toeristen, hier kun je goed zijn hoe mensen vroeger leefden op Madeira. Maar ook afgezien van de Casas de Colmo is Santana een aanrader. Je kunt hier prachtig wandelen.

Bezienswaardigheden Madeira | Santana
Santana, Madeira

Ben je benieuwd geworden naar Madeira en wil je weten wat voor vakanties wij naar dit eiland aanbieden? Bekijk hier al onze reizen naar Madeira.