Italië is dé perfecte bestemming voor een vakantie met kinderen. Voor zowel jonge kinderen als tieners is er in het hele land genoeg te beleven. Toch zijn er wat regio’s die eruit springen als het gaat om bestemmingen voor een vakantie in Italië met kinderen. Hier vindt je een groot aantal van onze topaccommodaties, een bruisende omgeving vol activiteiten en prachtige plaatsen.

Actief op en aan het Gardameer

Het Gardameer is misschien wel dé plaats voor vakantie in Italië met kinderen. Je vindt hier familiecampings waar altijd veel te doen is, maar ook voor kleinschalige accommodaties kan je aan het Gardameer terecht. Op en rond het water is altijd genoeg te beleven. Van natuurschoon op de Monte Baldo tot gezellige plaatsen als Peschiera del Garda of Sirmione. En als je de kids – en jezelf – echt wilt verwennen, kan een dagje Caneva World of Gardaland natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Italië met kinderen.

Kunst en cultuur in Toscane

Toren van Pisa

Toscane wordt door velen gezien als de mooiste regio van Italië. Dat begrijpen we wel, want prachtige historische steden als Florence, Siena en Pisa zijn hier te vinden. Steden die ook erg geschikt zijn om met kinderen te bezoeken, want op elke straathoek gebeurt wel wat. En zijn de kids het even beu, trakteer ze dan op een echte gelato, pure verwennerij!

Zon, zee en strand aan de Venetiaanse Rivièra

Kinderen hebben niet veel nodig op vakantie, maar strand en zee doen het altijd goed! De Venetiaanse Rivièra loopt van Kroatië tot voorbij Venetië en heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie. Plan tijdens uw vakantie in Italië met kinderen een bezoek aan Venetië en laat je met het gezin meevaren in een gondel over de grachten.

Ontspannen op de Italiaanse eilanden

Je denkt wellicht niet direct aan Sicilië of Sardinië als je met het gezin naar Italië wilt, maar hier bevinden zich een aantal van onze mooiste vakantieparken. Dat komt goed uit, want de kinderen vermaken zich prima bij de animatie terwijl jij kunt genieten van een goed boek aan het strand of bij het zwembad. Wissel de ontspanning af met mooie uitstapjes in de omgeving en je beleeft een droomvakantie in Italië met kinderen.  

Nieuwsgierig geworden naar een vakantie in Italië met kinderen? Bekijk hier alle mogelijkheden.