Om ervan verzekerd te zijn dat je in de toekomst kunt blijven genieten van de meest uiteenlopende bestemmingen bieden wij vakanties aan die tevens een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van de bestemmingen. Respect voor milieu, cultureel erfgoed en economische belangen staan aan de basis van de waarborging van de kwaliteit van de aangeboden vakanties, zodat ook toekomstige generaties optimaal kunnen blijven genieten. Lees verder om meer te weten te komen over hoe jij duurzaam reizen kunt toepassen.

Kies voor groenere vervoersmiddelen

Het vervoermiddel tijdens jouw vakantie maakt ook zeker het verschil. Reizen per touringcar bijvoorbeeld is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist je dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer je reist per touringcar produceer je ongeveer 1/3 minder CO2 uitstoot per gereden kilometer dan wanneer je reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro 5 motoren. Onze chauffeurs hebben de cursus “het nieuwe rijden” gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO2- en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO2 uitstoot.

Het reizen per trein is comfortabel, gemakkelijk en milieubewust. Met de uitbreiding van meer hogesnelheidstreinen is het nu meer dan ooit mogelijk om snel over langere afstanden milieubewust te reizen.

Hoewel ook vliegtuigen steeds zuiniger worden produceert het vliegverkeer een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht i.p.v. een vlucht met overstap bespaar je ook al een grote hoeveelheid CO2 -uitstoot. Probeer je tas of koffer zo licht mogelijk in te pakken en neem als het kan alleen handbagage mee. Scheelt ook nog eens in de portemonnee, want voor het inchecken van een koffer betaal je vaak extra.

Onze tips en adviezen om duurzamer te reizen

  • Maak gebruik van de vakantiespreiding en geniet van de rust, ruimte, minder drukte en minder files in het voor- of naseizoen.
  • Met het openbaar vervoer naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze en wel zo makkelijk.
  • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem een douche in plaats van een bad.
  • Bespaar ook net als thuis elektriciteit; zet de airco alleen aan wanneer nodig en doe licht, televisie, radio en airco uit als je de accommodatie verlaat.
  • Souvenirs die gemaakt zijn van dieren (bijv. koraal en ivoor) of -gedroogde- planten (bijv. cactussen), mogen niet worden ingevoerd. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.
  • Shop in lokale winkels en geef zo een impuls aan werkgelegenheid en verdiensten van de bestemming.
  • Probeer veganistich of vegetarisch te eten. Misschien laat je thuis ook wel eens vlees of zuivel wel eens staan. Fijn voor dier, natuur en milieu!
  • Beperk je plastic afval. Gebruik een herbruikbare waterfles en herbruikbare verpakkingen voor het vervoeren van je shampoo. Neem ook een eigen boodschappentas mee!

Start gelijk met duurzaam reizen en bekijk ons aanbod treinreizen of busreizen!