Een echte aanrader voor een kampeervakantie is Kroatië. De kust van Kroatië is bezaaid met talloze eilandjes, omringd door turquoise water. Kroatië kent ook een interessante geschiedenis en gastvrije bevolking. Je zult versteld staan van al het moois dat Kroatië te bieden heeft. Naast genieten op het strand kun je een aantal indrukwekkende plaatsen bezoeken. Kamperen in Kroatië is dus een perfect idee, gezellig met het hele gezin of romantisch samen. Wij vertellen je graag over wat je kunt verwachten van kamperen in Kroatië.

Comfortabel kamperen in Kroatië

De route naar Kroatië, dwars door het mooie Oostenrijk en Slovenië  is al een belevenis op zich. Onze tip: doe het rustig aan en overnacht onderweg in Oostenrijk, zodat je uitgerust op je bestemming aankomt.

Kamperen is een erg breed begrip. Je kan ervoor kiezen om met camper of eigen auto inclusief caravan naar de camping toe te reizen, maar je kan het jezelf ook een stuk gemakkelijker en comfortabeler maken. Zo zijn er veel campings waar je een stacaravan, luxe tent of huisje kan huren.   

Istrië & Dalmatië

Kamperen in Kroatië doe je voornamelijk in Istrië en Dalmatië. Istrië heeft campings, veelal schitterend gelegen op een van de vele schiereilandjes. De zee is hier dus altijd dichtbij. En heb je even geen zin in de zee, dan duik je lekker een zwembad in of doe je mee aan de activiteiten die vaak volop georganiseerd worden. Maar ook buiten de camping is er veel te zien. Istrië heeft diverse leuke plaatsjes waar cultuur, historie en culinair genieten hand in hand gaan. Umag, Pula, Novigrad en Rovinj zijn daar slechts een paar voorbeelden van.

Rovinj

Ook in het zuidelijker gelegen Dalmatië vind je diverse campings met uitstekende stacaravans of bungalowtenten. De plaatsen Zadar en Sibenik zijn hele leuke plaatsen. Maak eens een dagtocht naar bijvoorbeeld Split of één van de Nationale Parken die het land rijk is.

Kroatische Kuna’s

In Kroatië wordt betaald met de Kroatische Kuna. Eén Kuna staat gelijk aan ongeveer 13 eurocent. Het prijsniveau in Kroatië ligt, zeker in het binnenland, een stuk lager dan in Nederland. Er zijn in Kroatië veel wijnroutes waar je kunt zien hoe lokale wijnen gemaakt worden. Ook kan je de verse wijnen proeven en kopen. Een liter verse wijn kost ongeveer 20 Kuna, wat het erg aantrekkelijk maakt om een flesje te kopen. Ook kun je voor een klein prijsje genieten van versbereide maaltijden. In de meeste kustplaatsen eet je vis die dezelfde dag gevangen is.  

Nieuwsgierig geworden naar kamperen in Kroatië? Bekijk ons aanbod!