Zwitserland is ideaal voor een heerlijke wintersportvakantie. Het land staat voor sneeuwzekerheid, veel zonuren en prachtig gelegen wintersportplaatsen. Zwitserland is een land van extremen: je vindt hier de hoogste bergtoppen boven de 4000 meter! Geniet van de strak geprepareerde skipistes met adembenemende uitzichten over de besneeuwde bergtoppen van skigebieden in Zwitserland. Zwitserland ademt traditie en rust uit, de après ski is er dan ook veel minder uitbundig dan in bijvoorbeeld Oostenrijk.

Voor de mensen die niet zo van wintersport houden, is het ook zeker de moeite waard om naar Zwitserland te gaan. Los van dat je er kunt skiën of snowboarden heeft het land veel meer te bieden! Denk bijvoorbeeld aan heerlijk winkelen, schaatsen, een prachtige winterwandeling of genieten van de heerlijke Zwitserse specialiteiten.

We lichten een aantal grote skigebieden in Zwitserland voor je uit!

Indrukwekkende berglandschappen in Berner Oberland

Berner Oberland is één van de oudste vakantiegebieden, centraal gelegen in Zwitserland. Berner Oberland is uitermate geschikt voor zowel beginnende als de meer gevorderde skiërs.  Het gebied, ook wel de ‘Speeltuin van Europa’ genoemd, heeft voor ieder wat wils. Van skiën of snowboarden van de 3000 meter hoge bergtoppen tot het bezoeken van leuke dorpjes in de regio. Het populairste skigebied van Berner Oberland is Jungfrauregion.

Veelzijdig Engelberg

Het skigebied Engelberg ligt in Centraal Zwitserland en bestaat uit twee delen: Titlis en Brunni. Deze delen zijn met elkaar verbonden door een gratis skibus. Doordat het deelgebied Titlis zo hoog ligt (3000 meter!) is dit gebied sneeuwzeker. De dal afdaling van 12 km lang en waarin 2000 meter hoogteverschil wordt overbrugd, wordt als het pareltje van Titlis gezien. Titlis is zeer geschikt voor de meer gevorderde skiërs. Voor snowboarders is er een funpark aanwezig, met twee halfpipes. Het deelgebied Brunni is een stuk zonniger en meer geschikt voor beginnende skiërs. De pistes zijn vrij makkelijk en het is er rustiger. Brunni is ook ideaal voor een heerlijke wandeling!

Wandelparadijs Graubünden

Graubünden is een zeer geliefde bestemming voor een heerlijke skivakantie in Zwitserland, gelegen in het zuidoosten van Zwitserland. Het gebied heeft een aantal prachtige besneeuwde skigebieden met de meeste skipistes van groen tot zwart. Door de ongerepte natuur en bergen, en weinig grote steden, is deze regio uitermate geschikt voor wandelaars!          

Of je nu met familie, een gezellige vriendengroep of samen met je partner reist, er is genoeg te doen en Graubünden is geschikt voor iedereen!

De imposante bergtoppen van Wallis

Een wintersportvakantie naar Wallis biedt meer dan 50 bergen die boven de 4000 meter gaan! Hier vind je de grootste gletsjers van het land en één van de bekendste grote rivierdalen: het Rhônedal. Sneeuwschoenlopen, tochten met huskies of adembenemende afdalingen op de ski,  op de langlaufski of lekker door de sneeuw wandelen, er is genoeg te beleven in Wallis!

Wallis

Bekijk snel onze accommodaties in het adembenemende Zwitserland!