Vuurtoren in Ierland

Muurschilderingen en de Titanic

In Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland hoef jij je geen moment te vervelen. In het interactieve museum Titanic Belfast worden alle zintuigen geprikkeld en maak je een reis door het Belfast uit de 19e eeuw. Het is alsof je zelf tussen de arbeiders staat en aan boord bent van het wereldberoemde schip dat ten onder ging op haar maiden trip. Tijdens een stadsrondrit per open, rode dubbeldekker rij je onder andere langs de ‘Murals’. Dit zijn de beroemde politieke muurschilderingen over de eeuwige strijd tussen de protestanten en de katholieken in Ierland.

De legende van de Giant’s Causeway

Giant’s Causeway
Giant’s Causeway

De Ieren zijn echte verhalenvertellers. Het liefst in de pub. De Giant’s Causeway is volgens de legende het pad waarlangs de Ierse reus Finn McCool liep. Hij was opweg naar zijn opponent Benandonnner in Schotland om hem uit te dagen. De 40.000 achthoekige basaltzuilen in zee vormen een uniek natuurspektakel en zijn werelderfgoed van Ierland.

Een maanlandschap en sterke kliffen

Ierland staat bekend om zijn wonderen der natuur. Het Desolate landschap van Donegal, het dunbevolkte Connemara dat meer pony’s dan mensen telt en het kalkstenen maanlandschap van The Burren zijn uniek in hun soort. En niet te vergeten de Cliffs of Moher, die een loodrechte muur vormen tussen de Atlantische Oceaan en het land.

Vissersdorpjes met kleurige huizen

Dingle

Dan verder naar het levendige zuiden van Ierland. In Cork en Killarney is het levendig en verhuren gastvrije Ieren hun kamers in fantastische Bed & Breakfasts. Volg de wereldberoemde Ring of Kerry en het Dingle schiereiland, waar vrolijk gekleurde huisjes afsteken tegen het blauwe water van de zee. Met wat geluk kun je hier zelfs dolfijnen en walvissen spotten.

Cork en Dublin: de bruisende steden van Ierland

Ruil de 50 tinten groen van de westkust en het platteland in voor een stedenbezoek aan Cork en Dublin. De laatste is de hoofdstad van Ierland en een veelzijdige afsluiter van een rondreis. Bruisend middelpunt is de Temple Bar, waar de muziek in de pubs te horen is. in het Guinness Storehouse leer je zelf een donkerbruine, perfecte Guinness te tappen. Bezoek de eeuwenoude St. Patricks Cathedral en de Christ Church Cathedral. Verdwaal in Trinity College met de meest imposante bibliotheek van Europa en het Book of Kells, een van de oudste manuscripten op aarde.

Guinness bier

in het Guinness Storehouse leer je zelf een donkerbruine, perfecte Guinness te tappen.

Nieuwsgierig geworden naar het veelzijdige Ierland? Bekijk dan ons aanbod vakanties Ierland.