Polen zal niet direct de eerste bestemming zijn waar je aan denkt bij een rondreis door Europa. Onterecht, want Polen zit vol geweldige belevenissen. Vergeet een deel van de geschiedenis: het hedendaagse Polen heeft bruisende steden, ongerepte natuur, tal van culturele bezienswaardigheden én … Polen is zeer aantrekkelijk voor jouw portemonnee.

Historische bolwerken

De Poolse steden zijn stuk voor stuk historische bolwerken. Oude straten en vestingwerken, marktpleinen met kleurrijke huizen en musea die de rol van Polen in en tussen de twee wereldoorlogen belichten. Zo is een bezoek aan voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau een must-do wanneer je Krakau bezoekt. Polen kent nog immer het geheim van de verdwenen goudtrein vol nazischatten die Hitler ergens in de gangen onder het kasteel van Ksiaz verstopt zou hebben.

Wieliczka zoutmijn
Centrum van Krakow


Zelfs onder de grond is Polen dus bijzonder, want er zijn vele grotten- en gangenstelsels én ook de Wieliczka-zoutmijn is een pareltje. De meeste natuurschatten vind je echter toch boven de grond. Zoals de mooiste stranden aan de Oostzeekust van Polen die in contrast staan met de hoge toppen van het Tatra Reuzengebergte. In maar liefst 23 nationale parken wordt de flora en fauna beschermd en vind je unieke natuurverschijnselen.

Bigos & Wodka

In het Poolse straatbeeld zijn veel traditionele restaurants waar onder andere het nationaal stoofvleesgerecht bigos wordt geserveerd met Wyborowa wodka of een van de zelf gebrouwen Poolse speciaalbiertjes. Echter, de internationale én vegetarische keuken heeft in de grote steden ook zijn weg gevonden. Na elke maaltijd is zelfs de rekening een verrassing: je hebt in Polen al een volle maag voor minder dan tien euro per persoon!

Nieuwsgierig geworden naar een rondreis Polen? Bekijk dan ons aanbod.