Etretat in Normandie

In slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland ben je al in Frankrijk, één van de populairste vakantielanden van Europa. Je hoeft niet voorbij Parijs. Rijd direct richting het westen, dan wachten jou Normandië en Bretagne, twee regio´s die vaak in één adem worden genoemd. In het noordoosten zijn het de Elzas en Vogezen, waar de natuur de grootste aantrekkingskracht heeft. Je ziet hier veel Duitse invloeden in vakwerkhuizen, wijngaarden en in de keukens van de restaurants.

Terug in de tijd

De inwoners van Erguy in Bretagne zijn er zeker van: hun dorpje heeft model gestaan voor de Gallische nederzetting waar striphelden Asterix en Obelix hun avonturen tegen de Romeinen beleefden. De zee, de rotsen en de stenen in het landschap zorgden allemaal voor inspiratie. Hier ligt onmiskenbaar een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden. Bezoek middeleeuwse steden als Caen, Rouen en Quimper of kruip in de huid van de filmsterren die in de vorige eeuw flaneerden op de boulevards van Trouville, Honfleur en Deauville. 

De pastelkleurige huizen en zeilbootjes in de havens zijn terug te vinden in de schilderijen van Monet. Voor een educatief onderdeel van de reis, bezoek je de indrukwekkende Normandische invasiestranden. Hier kwamen de geallieerden aan land om Europa te bevrijden van de Tweede Wereldoorlog.

Amusement in Normandië en Bretagne

Côte de Granit Rose

Ontdek Normandië en Bretagne en wissel stedenbezoekjes af met dagjes natuur in het Parc Naturel Régional d’Armorique en de Côte de Granit Rose, de kust met bizarre rotsformaties in prachtige kleuren.

Normandië en Bretagne vervelen geen moment van de dag, bezoek diverse kathedralen, de ‘Notre Dames’ die van binnen net zo indrukwekkend zijn als van buiten. Bekijk het goed bewaarde Tapijt van Bayeux en vergeet ook de inwendige mens niet. Verse oesters en wijnen en een heerlijke Franse keuken zorgen iedere dag voor culinaire verrassingen.  

Bekijk ons aanbod vakanties Normandië en Bretagne!