Het zuiden van Frankrijk trekt al decennia lang toeristen, filmsterren en flamboyante kunstenaars aan. Van de onstuimige Atlantische Oceaan in het westen tot de azuurblauwe Middellandse Zee in het oosten; er is voor ieder wat wils te vinden.

Zuid-Frankrijk voor alle zintuigen

In de Franse plattelandsdorpjes hoor je het geluid van de krekels of van de metalen ballen die op elkaar ketsen tijdens een potje jeu de boules. Ruik de lavendel die de velden paars kleurt en proef de smaken van Bordeaux, de Provence en de Côte d’Azur. Aan het einde van een zonovergoten dag neemt iedereen plaats op een terrasje en wordt de avond gevuld met gezellig gepraat, gelach en klinkende glazen. Leven als een god in Frankrijk? Je bent er niet ver van af.

Ik vertrek

De regio rond Bordeaux is het Zuid-Frankrijk dat we kennen uit het tv-programma ‘Ik vertrek’. Slaperige dorpen waar je een stokbroodje koopt bij de boulangerie, indrukwekkende kastelen en eindeloze wijngaarden waar de druiven wachten om te worden verwerkt tot een mooie ‘Grand Cru’. In de Provence en de Côte d’Azur worden geschiedenisliefhebbers en zonaanbidders op hun wenken bediend. In de Provence tref je veel goed bewaarde Romeinse overblijfselen, sommige nog volledig in tact. De jetset komt samen aan de kust van de Côte d’Azur, waar badplaatsen als Cannes, Antibes, Nice en het Vorstendom Monaco alles hebben voor een chique verblijf.

Bekijk hier alle reizen naar Frankrijk.