Thuis ook genieten van de heerlijke Zuid-Afrikaanse Boboti? Hier een origineel recept!

Boboti recept:
Ingrediënten:
2 uien (dun gesneden)
1 appel (geschild, in blokjes)
1 kg lamsgehakt
2 sneden wit casinobrood (geweekt in water en uitgeknepen)
2 el kerriepoeder
2 el suiker
2 eieren
2 el azijn
2 tl zout
¼ tl peper
60 ml sultanas (gouden rozijnen)
6 laurierbladen
60 ml melk
1 tl turmeric (koenjit, optioneel)
abrikozenchutney

Bereiden:

Bak de uien en de appel in de boter tot ze zacht zijn. Meng het vlees, de kerriepoeder, het brood, 1 ei, azijn, zout, peper en rozijnen hier doorheen. Doe het mengsel over in een ingevet bakblik. Steek de laurierbladeren in het mengsel. Zet het blik in een voorverwarmde oven (180ºC) en laat het 1¼ uur bakken. Klop het 2e ei los met de melk (en de koenjit) en giet dit 10 minuten voor het eind van de baktijd over de bobotie. Serveer met rijst en chutney.

Maak de maaltijd compleet met een lekkere Zuid-Afrikaanse wijn.

Lekker eet en geniet die kos! (Smakelijk eten en geniet van de maaltijd)