Een vakantie naar veelzijdig Dubai is gegarandeerd onvergetelijk! De stad is uniek en is geschikt voor een onvergetelijke stedentrip of een heerlijke relaxte zonvakantie, ook perfect in de winter! Voor het verblijf in Dubai heb je keuze uit super luxe hotels of kies voor een 3-sterren hotel met een toplocatie. We vertellen je graag meer over deze indrukwekkende bestemming!

Dubai is gelegen aan de Perzische Golf, in de Verenigde Emiraten. De stad was ooit een vissersdorp, maar vandaag de dag een enorme adembenemende wereldstad. De verschillende wijken van Dubai hebben elk hun eigen verhaal en highlights. Bezienswaardigheden als bijvoorbeeld Burj Khalifa, The Dubai Mall en Dubai Fountain zijn allen gelegen in Downtown Dubai. Jumeirah is opgedeeld in drie districten en staat vooral bekend om haar uitgerekte stranden. Verder vindt je hier luxe hotels en vele overheerlijke restaurants. Dubai Marina beschikt over de luxe jachthaven en de vele torenhoge wolkenkrabbers.

Een bijzondere historie

De historie van Dubai is vrij kort, maar wel bijzonder. De stad is vanaf de 18e eeuw uitgegroeid tot een wereldstad zoals wij het hedendaags kennen. Dubai heeft zich doormiddel van investeringen en leningen razend snel ontwikkeld tot een moderne miljoenenstad. De stad lijkt nog lang niet klaar te zijn met bouwen, ook wordt er verwacht dat de inwonersaantallen de komende jaren zullen blijven stijgen.

Kilometerslange stranden

Ondanks dat Dubai een echte stad is, behoren de stranden langs de Perzische Golf tot de beste ter wereld. De luxe hotels langs de kilometerslange stranden maken Dubai uitermate geschikt voor een heerlijke zorgeloze strandvakantie. Ga bijvoorbeeld naar Jumeirah Beach Residence, één van de populairste stranden. Dit strand is gelegen aan de bekende promenade “The Walk”. Hier zijn diverse cafés en restaurants te vinden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel met privéstrand. 

Bezienswaardigheden zoals je ze nog nooit gezien hebt

De bezienswaardigheden van veelzijdig Dubai bestaan voornamelijk uit gebouwen waarvan de architectuur het voornamelijk bijzonder maakt. Net als zoveel in Dubai zijn de bezienswaardigheden groot, bijzonder en indrukwekkend. De bouwstijl is compleet anders dan wij in Nederland gewend zijn, dit is een van de redenen die een stedentrip Dubai zo bijzonder maakt. Je zult op vele momenten verbaasd zijn van alles wat je om je heen ziet.

3 interessantste bezienswaardigheden op een rijtje

Bastakiya:
De Bastakiya zijn oude gebouwen die in 1900 langs de Creek gebouwd zijn. De gebouwen zijn inmiddels gerestaureerd en geven een goed beeld van het oude Dubai.

Jumeirah Moskee:
Deze Jumeirah Moskee is de grootste en ook zeker de mooiste moskee van Dubai. De moskee geeft een goed voorbeeld van de moderne islamitische architectuur.

Burj Al Arab:
Dit beroemde hotel is gebouwd in de vorm van een zeilschip. Het is mogelijk om rondgeleid te worden in dit bijzondere hotel. Het gebouw is ruim 320 meter hoog en is zeker één van de meest luxe hotels van de wereld.

Tip van De Jong Intra Vakanties: Duin- en kameelsafari en BBQ
Niet een bezienswaardigheid zoals bovengenoemde, echter wel een plek die een bezoek waard is! Tijdens de duin- en kameelsafari cross je over de rode zandduinen van de Lebhawoestijn. Gedurende deze dagtocht kun je ook met de quad op pad of kun je voor extra adrenaline de sandboards op stappen, een echte aanrader!

Hotels in Dubai

De keuze uit hotels in Dubai is ontzettend groot. De hotels zijn groot, luxe en beschikken over vele faciliteiten die jouw verblijf in Dubai extra ontspannen maakt. In veelzijdig Dubai is men erg gericht op goede service, hierdoor zal het jou als gast nergens aan ontbreken tijdens een verblijf in één van de vele hotels in Dubai. Speciaal voor jou hebben wij een aantal hotels op een rijtje gezet.

Atlantis the Palm*****
Het exclusieve Hotel Atlantis The Palm is gelegen op de bekende Palm Jumeirah en heeft een prachtig uitzicht op de Arabische Golf.
————————————————————————–

Amwaj Rotana-Jumeirah Beach*****
Armaj Rotana Jumeirah-Beach is gelegen aan de beroemde boulevard van Dubai “The Walk” en is van alle gemakken voorzien voor een ontspannen verblijf in Dubai.
————————————————————————–

Hilton Dubai Jumeirah*****
Het luxe Hilton Dubai Jumeirah is gelegen aan de beroemde Dubai Walk in het hart van de Dubai Marina. Het hotel is van alle gemakken voorzien voor een heerlijk ontspannen verblijf in Dubai.
————————————————————————–

Kies het perfecte hotel wat aan jouw behoeften voldoet, voeg hier een schikkend vliegticket Dubai aan toe en het enige wat je nog rest is: Genieten & herinneringen maken!

Nog tijd over? Tips van de Jong Intra Vakanties

Dubai Lake Ride
Maak in de avond een boottochtje op het Burj Lake, een kunstmatig meer tussen de Burj Khalifa, The Old Town, Souk Madinat en de Dubai Mall ligt. Tussendoor kun je genieten van de fonteinshow.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Bezoek het Dubai Aquarium en de Underwater Zoo, één van de grootste overdekte aquaria ter wereld. De Aquarium Tunnel brengt je naar de onderwater wereld met meer dan 33.000 waterdieren. Vervolgens stap je de Underwater Zoo in, hier leer je op een interactieve manier meer over de ecologie en duurzaamheid van het zeeleven.

Aquaventure Dubai
Het is werelds grootste waterpark, gelegen in Dubai. Je vindt een zeer gevarieerd aanbod aan zwembaden, glijbanen en attracties. Voor dit waterpark is niets te gek! Zwem met dolfijnen of ontdek de 65.000 zeedieren die in het park aanwezig zijn.

De Dubai Pass

Met de Dubai Pass bespaar je tijd en geld op de topattracties en -activiteiten in Dubai met toegang tot de Burj Khalifa, de Dubai Fountain Lake Ride, en een Dubai woestijnsafari avontuur. Inbegrepen is een bonus-audiotour vol fascinerende feiten en verhalen. Je krijgt ook 10% korting op andere bezienswaardigheden in de stad, zoals het Dubai Aquarium & Underwater Zoo, Dubai Fountain Boardwalk en LEGOLAND Dubai.

Waar wacht je nog op? Laat je verrassen door veelzijdig Dubai, de stad waar alles mogelijk is!