Naast het bekende Manhattan bestaat New York uit vier andere boroughs (stadsdelen). die eveneens de moeite waard zijn: The Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. Elk stadsdeel heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden die het zeker de moeite waard maken om het centrale Manhattan even te verlaten of om je dag te starten vanuit een vaak voordeliger geprijsd hotel in één van deze wijken. Ontdek meer in New York!

Hip en populair Brooklyn

Brooklyn | Ontdek meer in New York

Brooklyn is enorm hip en wint snel aan populariteit onder de Amerikanen én onder buitenlandse toeristen. Je bereikt dit stadsdeel natuurlijk snel via de bekende Brooklyn Bridge. De bekendste wijk hier is Williamsburg: een gezellige mix van verschillende culturen, mooie kunst en winkelmogelijkheden. Sla zeker food market Smorgasburg niet over. Hier kun je niet alleen de lekkerste gerechten scoren, maar ook genieten van de fijne sfeer en relatieve rust. In Brooklyn Botanic Garden geniet je van het groen om je heen. Wist je dat je in New York ook aan het strand kunt liggen? Coney Island ligt helemaal in het zuiden van dit stadsdeel en is zeker met kinderen een aanrader. Je vindt hier een groot pretpark én een zandstrand.
Tip: boek meteen bij je boeking een fietstour Manhattan en Brooklyn met Nederlandse gids.

Gevarieerd Queens

Een stuk minder bekend dan Manhattan en Brooklyn is de wijk Queens. Toch zijn hier ook een aantal bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn. Vanaf het Gantry Plaza State Park heb je het beste uitzicht over Manhattan en op de Night Market kun je goedkoop én lekker een avondmaaltijd vinden. Manhattan heeft Central Park, Queens heeft Flushing Meadows Corona Park (bekend van de US Open Tennis). Dé plek om even te ontsnappen aan de drukte en chaos van de stad.

Queens | Ontdek meer in New York

Upcoming The Bronx

The Bronx | Ontdek meer in New York

Ten noorden van Manhattan vind je The Bronx. Lange tijd stond dit stadsdeel bekend als gebied waar je als toerist liever niet wilde komen, maar The Bronx is in opkomst! In de wijk Little Italy ga je heerlijk écht Italiaans uit eten. Ook het Yankee Stadium staat in dit deel van de stad. Sportliefhebbers kunnen kaartjes proberen te scoren voor een wedstrijd van de New York Yankees: een hele belevenis. En ben je gek op films, moet je zeker even langs de Joker Stairs lopen. Hier is één van de bekendste scènes uit de film Joker uit 2019 opgenomen.

Tot rust komen op Staten Island

Het is een aanrader om als eerste vanuit Battery Park in Manhattan met de veerpont naar Staten Island te gaan. Het is gratis en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan én op het Vrijheidsbeeld. Je kunt de boot direct terugnemen naar Manhattan, maar je kan er ook een middagje blijven hangen. In Staten Island vind je een leuke dierentuin (Staten Island Zoo), interessante musea én Empire Outlets: het eerste en grootste kledingoutletcentrum van New York. Genoeg ingrediënten voor een gevarieerde dag!

Staten Island | Ontdek meer in New York

Wil je na het lezen van deze blog graag naar New York? Klik dan hier en ontdek meer in New York.