Krakau Polen

Krakau is één van de parels van Europa. Het is een stad vol geschiedenis, mooie straatjes, gezellige horeca en leuke winkels. Er is hier van ‘s ochtends tot ‘s avonds en ook diep in de nacht van alles te beleven. In Krakau is veel te doen en te zien. Daarom pakken wij van Mijn Krakau Tours het liefst de fiets om de highlights te bezichtigen. We nemen je graag mee en laten Krakau tot leven komen!

Fietstocht langs de highlights van Krakau

Krakau is een ontzettend fietsvriendelijke stad. Zo zijn er overal fietspaden en fietsenstallingen te vinden en is het erg vlak in het centrum. Er zijn onwijs veel plekken die moeite waard zijn om te bezichtigen. In een stad als Krakau ben je met de fiets vaak net wat sneller en is alles eenvoudiger te bereiken. Daarnaast is fietsen leuk en ook nog eens milieuvriendelijk, dus tijd voor een ritje!

We beginnen de fietstocht bij ons meetingpoint in de Oude stad. Vanuit daar fietsen we 5 minuten naar het historische centrum waar we verschillende stops maken. Eén van deze stops is natuurlijk op het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Dit is de Grote Markt (In het Pools: Rynek Główny). Op dit prachtige plein maakt het niet uit welke kant je op kijkt, want alles ziet er even mooi en goed verzorgd uit. Wat je zeker niet zal ontgaan zijn de twee torens van de prachtige Mariakerk. De linker toren is net wat hoger dan de rechter en hierachter houdt zich een lugubere legende schuil.

We stappen weer op de fiets en rijden door het park Planty dat om het historische centrum loopt. Ondertussen stoppen we bij verschillende highlights waar je kennis maakt met de belangrijke namen uit de geschiedenis van Krakau. Hieronder valt Casimir de Grote, die de stad in de 14e eeuw heeft verrijkt met prachtige gebouwen, verdediging en welvaart. We vervolgen onze weg naar het indrukwekkende Wawel kasteel waar we je in het bijzijn van een draak vertellen over het ontstaan van Krakau. Hier kun je ondertussen genieten van het fantastische uitzicht op het kasteel aan het water.

Krakau Polen

Kazimiers

We zetten de fietstocht voort door even lekker uit te waaien langs de boulevard en arriveren vervolgens in de Joodse wijk Kazimierz. Hier pakken we ons verhaal over koning Casimir de Grote weer op, die niet alleen belangrijk is geweest in het historische centrum, maar ook ontzettend veel heeft betekend voor de Joodse gemeenschap in Krakau.

Tegenwoordig is Kazimierz een echte toeristische trekpleister. Het is alsof je even terug in de tijd bent als je door deze wijk heen loopt en de Joodse invloeden nog overal kunt herkennen. Kazimierz is niet alleen interessant vanwege de historie, het is ook een van de gezelligste wijken van Krakau. Zo zijn er veel leuke restaurants en kroegjes met livemuziek, waar je later op de avond met de lokale bevolking de Poolse nationale drank wodka kunt proeven.

In de oude Joodse wijk zijn er verder overal leuke, unieke winkels met bijvoorbeeld handgemaakte sieraden en vintage kleding. Daarom is dit een perfecte plek voor een korte pauze. Na de pauze fietsen we weer richting de Oude stad waar we nog bij een aantal bijzondere gebouwen stoppen voordat we weer teruggaan naar het kantoor.

Krakau Wawel Castle en Kazimierz

Wat kun je verder nog doen?

In Krakau is ontzettend veel gebeurd in de Tweede Wereldoorlog. Om daar meer over te weten te komen zou je met ons de Tweede Wereldoorlog-fietstour kunnen doen. Tijdens de tour bezoek je onder andere een voormalig concentratiekamp in Krakau en de Joodse Getto waarin Joodse mensen door de nazi’s gevangen werden gehouden.

Ook is een bezoekje aan de musea in de Oskar Schindlers Emaillefabriek en in de voormalige apotheek Apteka Pod Orłem zeker aan te raden als je geïnteresseerd bent in de Tweede Wereldoorlog geschiedenis van Polen en Krakau. Natuurlijk mag dan ook een bezoek aan het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz-Birkenau niet ontbreken.

Wat minder geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog of nog meer tijd over? Dan is een bezoek aan de Wieliczka-zoutmijn, waar je onder andere een volledige kathedraal bestaande uit zout kunt bewonderen zeker een aanrader. Eén ding is zeker: deze stad en omgeving raken je.

Krakau geschiedenis

Kortom, er is genoeg te beleven in Krakau. Klaar voor een ritje op de fiets door Krakau? De stad zit vol prachtige architectuur, boeiende verhalen en culturele rijkdom. We hopen je snel te zien in deze prachtige stad die onze harten gestolen heeft! Kun je hierna nog geen genoeg krijgen van fietsen? Lees hier meer over fietsen in Barcelona!