Waarom kan Sevilla jouw lievelingsstad worden? Sevilla is verrassend, gezellig en culinair fantastisch! Verwonder je over de hoogtepunten van Sevilla. Bewonder verder haar prachtige gebouwen, geniet van verschillende tapas én het heerlijke weer.

Plaza Alcazar Sevilla

Architectonisch Real Alcázar

Real Alcázar is een koninklijk paleis met een bijzondere architectuur. De mudéjarstijl, één van de stijlen die je er terugvindt, is een christelijke bouwstijl die beïnvloed is door de Moorse cultuur. Er wordt tevens gesproken dat dit het oudste koninklijk paleis van Europa is dat nog steeds wordt gebruikt. De koninklijke familie overnacht hier nog weleens.

Je tour begint in de rij op het Plaza del Triunfo, waar de koetsiers staan te wachten om een ritje door de stad te maken. Tip: koop van tevoren online kaarten voor een kortere wachttijd. Als je eenmaal binnen bent, krijg je al op de binnenplaats een voorproefje van de prachtige bouwstijl. Kom ook meer te weten over de bekende Azulejos stenen. Verwonder je verder ook over de prachtige koepel met gouden details. En plan sowieso een uur of zelfs wel langer in om door de weelderige tuinen te struinen.

Plaza de España Sevilla

Plaza de España

Een symmetrisch plein met een doorsnee van ca. 200 meter. Een kanaaltje met romantische stelletjes varend in een bootje en her en der een Flamenco optreden met danseres, muzikant en zanger. Dat is Plaza de España. Een uniek meesterwerk van Aníbal González, dat is aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1929. Wandel hier ook richting de met Azulejos stenen gedetailleerde bankjes, elk symbool voor één van de Spaanse provincies.

Naast dit plein ligt het bekende park Maria Luisa. Loop over de door bomen overschaduwende paden. Geniet dan van de fluitende vogels en de koetsgeluiden. Ook leuk: koop wat lekkers in de plaatselijke supermarkt en houd een picknick. De vier bruggen op het plein symboliseren de koninkrijken waaruit Spanje ooit bestond: Navarra, Léon, Aragón en Castilië.

Komt Plaza de España je bekend voor? Dat kan! Er namelijk zijn verschillende filmscènes opgenomen, zoals voor Lawrence of Arabia, Star Wars Episode II en The Dictator.

Tip! Tapas!

Proef letterlijk de hoogtepunten van Sevilla! Tapas is een ideaal concept om verschillende gerechten door elkaar te eten en om gezellig lang te tafelen. Maar hoe werkt dat nou precies? Onze manier: start met enkele tapas om te delen en neem er ook een typisch Spaans drankje bij. Altijd goed zijn sangria, Tinto de Verano of een Sevilliaans biertje: Cruzcampo. Wat kies je dan als tapas? Neem bijvoorbeeld een bordje met typische Spaanse ham (jamón Iberico is één van de bekendste), de Spaanse bitterballen (Croquetas), en een koud tomatensoepje (Salmorejo). Probeer verder ook zeker andere tapas van het menu.