Málaga: de stad waar schilder Picasso geboren is en dé ideale bestemming voor een korte en zonnige stedentrip naar Spanje. Ook perfect om het prachtige Andalusië te verkennen. Je vermaakt je met gemak enkele dagen in de stad. Wel vink je de belangrijkste bezienswaardigheden in één dag af. Wij vertellen je wat je absoluut niet mag missen!

Genieten van cultuur en strand

Strand nabij Malaga

Málaga is de hoofdstad van één van Spanjes populairste regio’s: Andalusië. In vergelijking met andere populaire steden in deze regio, zoals Sevilla, Granada en Córdoba, heeft Málaga één enorm voordeel: strand! Dit zorgt voor een aangename combinatie van een gezellige boulevard, talloze eet- en drinkgelegenheden én een prachtig historisch centrum. Want wat velen niet weten, is dat Málaga één van de oudste steden ter wereld is.

Historie, kunst en uitzichten

Je verwacht het misschien niet, maar cultuurliefhebbers halen hun hart op in Málaga. Het oude centrum kent verschillende bezienswaardigheden die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Het Romeins theater, Teatro Romano, is zeker een bezoekje waard. Naast dit oude theater ligt Fort La Alcazaba. Vanaf de oude muren van deze citadel heb je prachtig uitzicht op het theater.

De stad Malaga vanaf een hogere plek

Eén van de mooiste kathedralen van Spanje, is die van Málaga. Je kunt tegen betaling de kathedraal van binnen bewonderen, maar alleen al de buitenkant is adembenemend mooi.  Voor het mooiste uitzicht op Málaga moet je bij de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro zijn. Het is een flinke klim – al kun je altijd de bus nemen – maar het zicht op de stad én de zee is het dubbel en dwars waard.

Musea

Bezoek je graag een museum? Sinds 2015 is er een vestiging van Centre Pompidou gevestigd in de haven van Málaga. Daarnaast kun je hier het geboortehuis van Picasso bezoeken en is er het Museo Automovilistico: een absolute aanrader voor autoliefhebbers.

Naar het strand ín de stad

Er zijn verschillende stranden te vinden rondom Málaga, maar ook op loopafstand van het historische centrum kun je al met je voeten in het water. Playa de La Malagueta is weliswaar vaak wat druk, maar wel een fantastische plek om even uit te rusten en af te koelen. Je vindt er gezellige eet- en drinkgelegenheden. En wil je echt een dagje goed ontspannen? Dan kies je voor één van de rustigere stranden in de omgeving.

Shoppen aan het water

Ook de shopliefhebbers komen in Málaga aan hun trekken. De bekendste winkelstraat van de stad is Calle Larios. Hier vind je de bekende winkelketens. Toch loont het om de zijstraten te verkennen. Kleinere boetiekjes en bijzondere winkeltjes zie je hier een stuk meer. Muelle Uno is een nieuw winkelgebied in de haven van Málaga. Het vakantiegevoel is hier honderd procent aanwezig. Neem een drankje aan het water en geniet van de uitzichten.

Beeldje van een stier die je in diverse winkels kan kopen

Vis in overvloed

De Spaanse keuken is sowieso al één goede reden om het land te bezoeken. Ook in Málaga kun je overal heerlijk culinair genieten. Een must-see is de overdekte markthal Mercado Central Atarazanas, waar je verse producten koopt of een verse maaltijd eet. Málaga ligt aan het water, dus aan de visgerechten ontkom je bijna niet. Gelukkig eet je bijna overal lekker en is er altijd voor iedereen een lekker gerecht op de menukaart te vinden.

Malaga is dé ideale bestemming voor een korte en zonnige stedentrip.
Heb je na het lezen van deze blog interesse voor een reis naar Malaga? Klik dan hier.
Voor al onze reizen klik hier.