Een bijzonder land met een bijzondere geschiedenis. Marokko is als een boom waarvan de wortels in Afrika liggen, maar de takken Europese lucht inademen. En dat is nu juist het bijzondere. De contrasten in Marokko maken het een parel in ons reisaanbod.

Diversiteit en contrasten

De bewoners in het Rif gebied zijn niet te vergelijken met de nomaden in de Sahara; de bouwkunst van de Andalusische paleizen heeft niets gemeen met de lemen kashba’s in het zuiden. En dan het klimaat: ’s morgens schijnt in Casablanca een waterig zonnetje en is het een graad of 18. Enkele uren later in Fès of Marrakech kan het dezelfde dag (hoog zomer) wel 40 graden worden. Tijdens de winter valt er plotseling een sneeuwbui in het Atlas gebergte, terwijl in Merzouga in het diepe zuiden een stralende zon boven de gele woestijnduinen schijnt.

De Marokkaanse Koningssteden

Dit zijn de 4 steden die een belangrijke rol in de geschiedenis van het land spelen: alle vier waren het hoofdsteden, Rabat is dat nog steeds. Fès, Meknès, Marrakech en Rabat zijn de 4 mooiste steden van Marokko.

  • Marrakech, de rode stad, met het bijzondere Djema el Fna plein middenin de medina, de oude ommuurde binnenstad. Hier vormen slangenbezweerders, toekomstvoorspellers, acrobaten, water verkopers en dansers een wonderlijk schouwspel.
  • Het keizerlijke Fès is de bewaarplaats en spirituele hoofdstad van dertien eeuwen Marokkaanse geschiedenis. De medina Fès is de mooiste van Marokko en staat uiteraard op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Meknès is kleiner en pittoresk met kilometerslange lemen stadswallen (ca. 40 km) en indrukwekkende toegangspoorten tot de medina. In de medina en op de Arabische souk kom je ogen te kort.
  • De hoofdstad Rabat ligt direct aan de Atlantische oceaan. Dwaal door de heldere, door palmbomen omzoomde, steegjes en bewonder het Mausoleum Mohamed V en de Hassan toren, een overblijfsel uit de duizend jaar oude geschiedenis.

Bekijk hier al onze reizen naar Marokko!