Malta is een veelzijdig eiland, gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. Het land heeft zo’n rijke historie dat het praktisch overloopt van de attracties en bezienswaardigheden. Historische tempels, oude paleizen en vestingsteden uit de middeleeuwen maken Malta een interessante vakantiebestemming. Met onze Malta tips en weetjes proberen we je op weg te helpen!

Onze Malta tips

  • Wie van watersport houdt, kan zijn hart ophalen bij één van de vele uitstekende duikplekken die rond Malta te vinden zijn. Of wat dacht je van een boottocht naar het eiland Comino en zwemmen of snorkelen in het turquoise water van de Blue Lagoon? Vergeet ook zeker niet een boottocht te maken langs de natuurlijke rotsformatie Blue Grotto.
  • Op zondagochtend kun je op Malta kiezen uit verschillende markten: de vismarkt in het vissersplaatsje Marsaxlokk, de openluchtmarkt buiten Valletta of de ‘It-Tokk’-markt in Victoria op Gozo.
  • Wil je een bijzondere bezienswaardigheid op Malta bekijken waar geen hordes toeristen op afkomen? Dan moet je beslist naar Palazzo Parisio in Naxxar. Het is een onwaarschijnlijk goed verscholen sprookjespaleis dat ook wel miniatuur Versailles wordt genoemd. Je kunt het bezoek goed combineren met de leuke plaatsjes Mdina en Rabat.

Wist je dat… Onze favoriete Malta weetjes

Wist je dat…

  • … de archipel Malta uit meer dan drie eilanden bestaat? De grootste eilanden zijn natuurlijk Malta, Gozo en Comino maar ook kleinere eilanden zijn onderdeel van de Archipel: Manoel Island, dat middels een brug verbonden is met het eiland Malta, en nog vier onbewoonde eilanden: Cominotto, Filfla, Fungus Rock en St Paul’s Island.
  • … de Maltezer tempels ouder zijn dan de Egyptische piramiden? Bezoek bijvoorbeeld de megalithische Tempels van Tarxien, die gebouwd zijn tussen 3500 en 2500 v.Chr.
  • … hoofdstad Valletta een van de kleinste hoofdsteden van Europa is? De stad is slechts 2 bij 1 km en heeft ca. 7000 inwoners. Desondanks staat de gehele binnenstad sinds 1980 op de UNESCO Werelderfgoedlijst – het is geen straf om een dagje door de mooie straatjes te slenteren.