Agriturismo Toscane

De manier bij uitstek om kennis te maken met het échte, ongerepte Italië is door te verblijven in een agriturismo. Verblijf in een agriturismo staat garant voor een vakantie bij een kleinschalige accommodatie, gelegen op een landelijke locatie en meestal gerund door een Italiaanse familie. Diverse agriturismi beschikken naast kamers ook over een restaurant, waar vaak “La Mamma” zelf in de keuken staat om het diner te bereiden.  Er is een enorme keuze in luxe, variërend van een eenvoudige boerderij tot luxe landgoed of villa met zwembad, een ding hebben ze allemaal gemeen: iedereen wordt hartelijk ontvangen en de eigenaar zal met trots tips geven over de regio.

Top 3 streken voor een verblijf in een agriturismo:

Agriturismo in… Toscane

Toscane is de ideale streek voor het maken van een rondreis. Het steeds veranderende landschap zal je versteld doen staan. Van lange zandstranden aan de kust tot glooiende heuvels met cipressen en betoverende steden. Verblijf in een agriturismo op het platteland en maak vervolgens een uitstapje naar bijvoorbeeld Florence of Siena en proef een glaasje wijn terwijl je door de Chianti streek rijdt.

Agriturismo in… Le Marche

De groende heuvelachtige regio Le Marche (De Marken) is zonder twijfel één van de best bewaarde geheimen van Italië en een geweldige streek om te bezoeken tijdens een rondreis. Naast een heuvelachtig binnenland beschikt Le Marche over een lange kuststrook met fijne stranden. Pittoreske stadjes waar de tijd soms stil lijkt te staan, mooie vergezichten en een bijzonder goede keuken kenmerken de regio. Le Marche is agriturismo ten top.

Agriturismo in… Umbrië

Het mooie en gevarieerde Umbrië wordt niet voor niets “il cuore verde d’italia” oftewel “het groene hart van Italië” genoemd. De steden van Umbrië zijn stuk voor stuk parels van Midden-Italië. De bekendste zijn Assisi, Perugia, Orvieto en Gubbio. Het afwisselende landschap omvat wijn- en olijfboomgaarden, glooiende heuvels en uitgestrekte meren.  

Wil je ook verblijven in een Agriturismo in Italië? Bekijk hier alle Italië reizen van de Jong Intra Vakanties.