De prachtige natuur is voor velen één van de voornaamste redenen om Amerika te bezoeken. Je vindt er werkelijk alles: van hoge bergen tot verlaten woestijngebieden en van helderblauwe watervallen tot dorre vlaktes. Vooral het westen van Amerika staat bekend om de vele nationale parken. Maar welke zijn de moeite van het bezoek nou écht waard? Wij zetten de mooiste National Parks van West-Amerika voor je op een rijtje!

National Parks West-Amerika | Grand Canyon
Grand Canyon National Park

1. Grand Canyon National Park

Het bekendste National Park van West-Amerika, of misschien wel ter wereld, is natuurlijk Grand Canyon. Vergis je niet, Grand Canyon is echt immens groot. Het loont dus om voor je bezoek goed uit te zoeken waar je het park wilt bezoeken. En dat laatste is dan ook weer afhankelijk van je wensen. Wil je een dagenlange hike maken? Een kort bliksembezoek brengen? Of juist van bovenaf van het uitzicht genieten door met een helikopter over de canyon te vliegen? Het kan allemaal!

National Parks West-Amerika | Yosemite National Park
Yosemite National Park

2. Yosemite National Park

Als je op zoek bent naar gevarieerde natuur, is Yosemite National Park een aanrader. In dit park is het, in tegenstelling tot veel andere National Parks, erg groen. Je kijkt je ogen uit met de prachtige uitzichten die het park biedt. Ook als je dieren in het wild wilt spotten, kom je waarschijnlijk wel aan je trekken. En dan hebben we het nog niet over de machtige watervallen gehad….

National Parks West-Amerika | Bryce Canyon
Bryce Canyon

3. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon wordt ook wel het kleine broertje van de Grand Canyon genoemd, maar laat je door die naam niet misleiden. Dit National Park in West-Amerika is namelijk echt schitterend. Je ziet er de kenmerkende roodgekleurde rotsformaties, ook wel hoodoos genaamd.

National Parks West-Amerika | Death Valley
Death Valley National Park

4. Death Valley National Park

Dat een grote leegte heel indrukwekkend kan zijn, bewijst Death Valley National Park. Dit park is gelegen op de warmste plek van heel Amerika en dat verklaart het prachtige woestijnlandschap. Zandduinen, zoutvlaktes en bergen – je ziet het hier allemaal. Zorg dat je voldoende water bij hebt en dat je niet zonder benzine komt te staan want de temperaturen lopen in de warmste maanden nog wel eens op tot rond de 50 graden Celcius.

National Parks West-Amerika | Sequoia
Sequoia National Park

5. Sequoia National Park

Misschien ken je wel de foto’s van enorme bomen, sommige zelfs met zo’n dikke stam dat je er met de auto onderdoor kunt rijden. Grote kans dat die foto’s genomen zijn in het Sequoia National Park! Je vindt dit nationale park in de staat Californië dichtbij het Yosemite National Park. Heb je dus weinig tijd? Dan kun je deze twee parken prima met elkaar combineren.

National Parks West-Amerika | Zion
Zion National Park

6. Zion National Park

In de staat Utah vind je Zion National Park. Met een totale grootte van bijna 600 vierkante kilometer, moet je van tevoren goed bedenken waar je het park wilt bezoeken. Eén van de populairste gebieden onder toeristen is de Zion Canyon, en dat is niet zo gek. Door de canyon stroomt een prachtige rivier waar je in de hete zomers wat verkoeling kunt vinden.

National Parks West-Amerika | Joshua Tree
Joshua Tree National Park

7. Joshua Tree National Park

De band U2 vernoemde er een album naar. Op die albumcover staat de bekende boom: de Joshua Tree. Dit National Park ligt in de woestijn maar is verrassend groen. Overal waar je kijkt zie je de Joshua Trees, rotsen en prachtige uitzichten. Of je nou gaat voor een korte wandeling of er gewoon met de auto doorheen rijdt: zeker de moeite waard!

National Parks West-Amerika | Yellowstone
Yellowstone National Park

8. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het oudste nationale park van Amerika en hier vind je een brede variatie aan landschappen. Het hoogtepunt zijn misschien wel de felgekleurde warmwaterbronnen. Ga je naar Amerika om wildlife te spotten? Dan maak je hier een goede kans want er leven onder meer bizons, beren en wolven. Sla de Old Faithfulgeiser zeker niet over want dat is dé bekendste bezienswaardigheid van het National Park.

National Parks West-Amerika | Arches
Arches National Park

9. Arches National Park

Een minder bekend National Park in West-Amerika, althans onder buitenlandse toeristen, is Arches National Park. Ook hier sta je versteld van de uitzichten op de roodgekleurde rotsen, en zoals de naam van het park al doet vermoeden staat dit park bekend om rotsformaties in de vorm van bogen. In Arches National Park kun je heerlijk wandelen, zowel voor beginners als gevorderde wandelaars is dit park dan ook een echte aanrader.

Maar vergeet ook zeker deze plekken niet…

Misschien mis je in dit lijstje een aantal natuurgebieden in West-Amerika. Dat klopt! Niet alle natuurgebieden worden namelijk een National Park genoemd. Als je na bovenstaand natuurschoon nog steeds hongerig bent naar mooie uitzichten en prachtige fotolocaties, moet je zeker Monument Valley niet overslaan. En vlakbij het plaatsje Page, een goede uitgangslocatie voor een bezoek aan de Grand Canyon, vind je de steeds populairder wordende Antelope Canyon. Ook de moeite waard! Welke van de National Parks in West-Amerika spreekt jou het meest aan?

Ook een bezoek brengen aan de mooiste National Parks van West-Amerika? Bekijk hier al onze reizen naar Amerika.

Meer lezen over Amerika? Bekijk dan al onze blogs.