Kroatië heeft het allemaal: prachtige stranden, gezellige steden en dorpen en een aantal prachtige Nationale Parken. Kroatië is een land van vele gezichten!

Tijdens onze rondreizen door Kroatië ontkom je eigenlijk niet aan één of meerdere bezoeken aan een Nationaal Park. Stuk voor stuk pareltjes, waarbij het Nationaal Park Plitvice het zelfs tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft geschopt. De in totaal 16 meren in dit park liggen in etages boven elkaar en zijn door ca. 90 watervallen met elkaar verbonden.

De prachtige havenstad Dubrovnik wordt ook wel de ‘Parel van de Adria’ genoemd. Het oude stadscentrum, omgeven door een lange verdedigingsmuur, is volledig autovrij. Het 1700 jarige Split is een andere indrukwekkende stad in Kroatië, waar het prachtige Romeinse paleis nog steeds een pronkstuk is. En als we het dan over de grotere steden hebben mag de hoofdstad Zagreb met haar vele culturele en historische hoogstandjes in deze opsomming natuurlijk niet ontbreken! Aan de enorme kustlijn vallen de vele eilanden op. Kijkend op de kaart hoe deze eilanden dan heten, lijkt het een drukfout. Wat te denken van Krk en Rab? Zijn hier letters vergeten? Het trek direct de aandacht en tijdens een bezoek ervaar je dat dit niet voor niets is!

Oud en nieuw komen samen in Zadar

De betoverende klanken van de zee

De marmeren trap langs de promenade van Zadar bevat een heus zee-orgel, ontworpen door de Kroatische architect Nikola Bašić. De golven die tegen de trappen slaan duwen lucht door orgelpijpen die in de trap zijn gebouwd. Je geniet hier ieder moment van een uniek stuk muziek!

De kracht van de zon

Niet ver van het zee-orgel, tref je een gigantische blauwe cirkel van zonnecellen aan. Ook hier is Nikola Bašić aan het werk geweest. Overdag, wanneer de zonnecellen opladen, is er nog niet veel te zien. Maar na de beroemde zonsondergang van Zadar geniet je hier van een fantastisch kleurenspel.

Bekijk hier alle rondreizen naar Kroatië!