Waar het koninklijk huis in Nederland nog steeds aanwezig is – al dan niet vooral met een symbolische functie – is de Portugese monarchie al ruim 100 jaar ter ziele. Toch is Portugal bijna 800 jaar een monarchie geweest.  In 1910 eindigde de Portugese monarchie en werd Portugal een republiek. Dat betekent uiteraard niet dat er niets meer terug te vinden is van alle pracht en praal uit die lange periode! Het Portugese landschap is doorspekt met herinneringen aan deze roerige periode. Lees alles over De Koningsroute Portugal.

De eerste koning

Alfons I, beter bekend als Afonso Henriques was de eerste koning van Portugal. Op 26 juli 1139 behaalde hij een geweldige overwinning in de Slag bij Ourique, waarna hij door zijn manschappen werd uitgeroepen tot koning van Portugal.  Na zijn kroning zal de alcohol of port ongetwijfeld rijkelijk gevloeid hebben. En hoewel je met de auto reist, moet je echt de tijd pakken om op één van de vele terrasjes waar je langs komt ook eens zo’n heerlijke Port-wijn te proeven. Koninklijk!

Sintra

De meest in het oog springende plaats van Portugal is wellicht Sintra. Dit mooie plaatsje ten noordwesten van Lissabon heeft diverse kastelen, smalle straatjes, schitterende tuinen en andere bezienswaardigheden. Sintra is anders dan alle andere plaatsen. Het is alsof je een sprookjeswereld binnenstapt, hooggelegen in het gelijknamige Nationale Park. Uiteraard kun je het plaatsje met jouw eigen auto bezoeken, maar je rond laten rijden in een Tuk-Tuk past helemaal bij de omgeving. Als je dan naderhand afdaalt en via het mondaine Cascais en Estoril naar Lissabon rijdt, snap je in één klap waarom de Portugese koningen hier veel verbleven!

Een keur aan bezienswaardige plaatsen

Op jouw koninklijke ontdekkingstocht door Portugal kom je natuurlijk langs nog meer prachtige steden die een relatie met het Portugese koninkrijk hebben. Evora, Braga, Guimarrães en Guarda. En dan mis je natuurlijk nog Porto en Lissabon in deze opsomming. Wees gerust, ook deze en andere plaatsen komen aanbod in deze mooie 15-daagse rondreis.

De Koningsroute (15 dagen)

Treed in de voetsporen van de Portugese koningen en bezoek alle hoogtepunten van Portugal met deze prachtige rondreis.

  • Porto en het mooie noorden van Portugal
  • Lissabon en de kastelen van Sintra
  • Zon, zee en strand aan de Algarve

Vanuit de Algarve reis je eerst noordwaarts langs hoogtepunten als Evora, het Douro-gebied en Lamego. De steden Braga en Guimarães verdienen natuurlijk ook een bezoek. Vervolgens vertrek je vanaf Braga weer zuidelijk langs steden als Porto, Óbidos en Lissabon. Als je weer terugkeert aan de Algarve, kun je je tot de ware Portugal-kenners rekenen.

Bekijk hier ons aanbod autorondreizen Portugal

Ontdek meer over De Koningsroute