De Peloponnesos is het schiereiland dat bij de Golf van Korinthe verbonden is met het vasteland van Griekenland. Naast de boeiende geschiedenis, prachtige natuur, idyllische lagunes, brede zandstranden, citrus- en olijfboomgaarden en verborgen watervallen is dit schiereiland in één woord magisch. Dit is de regio waar de Grieken zelf vaak vakantie vieren. Aangezien de buitenlandse toeristen dit deel van Griekenland nog niet écht hebben ontdekt, is deze bestemming nog puur en ongerept.

De smaak van Griekenland

Naast al het moois wat de Peloponnesos te bieden heeft, is daar ook nog die fantastische Griekse keuken. Want wat is er lekkerder dan, na een dag vol indrukken, op het terras van een lokaal restaurantje plaats te nemen en te genieten van iets heerlijks uit de Griekse keuken. Proef het typische anijsdrankje Ouzo terwijl je een keuze maakt voor een Griekse maaltijd. Wordt het vandaag Souvlaki, Tzatiki, de traditionele ovenschotel Moussaka of een frisse salade. Als je van kaas houdt, probeer dan ook eens zeker de Saganaki – gebakken feta – werkelijk om je vingers bij af te likken.

3 x historische grond

Olympia

Dit is de plek waar de Olympische Spelen zijn ontstaan. Eeuwenlang werden hier sportwedstrijden gehouden. Eens in de vier jaar wordt hier de Olympische vlam
ontstoken, die vervolgens door sporters naar de plaats van de Olympische Spelen wordt gebracht.

Epidaurus

Het Epidaurus, ook wel Epidavros amfitheater, is het best bewaarde en het mooiste openlucht theater uit de Griekse oudheid. Als je geluk hebt, kun je een echte
voorstelling bijwonen in het antieke Epidaurus theater. Een schitterend schouwspel met een nog mooiere akoestiek.

Delphi

Net ten noorden van de Peloponnesos ligt het archeologische Delphi. Hier vindt u het heiligdom en het orakel van ‘de god van het licht’ Apollo. Het is een mysterieuze omgeving en het landschap is prachtig met vele tempels, theaters en schathuizen. Het is tot op de dag van vandaag één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Griekenland en wereldberoemd.

Bekijk hier al onze rondreizen Griekenland