Vind je het lastig om te bepalen waar je volgende reis naartoe gaat? Bij de Jong Intra Vakanties ontbreekt het nooit aan mooie verhalen. Wie kan je immers beter om advies en inspiratie vragen dan onze eigen collega’s? Vandaag vertelt Barbara over de reis die zij met haar jonge gezin naar Thailand maakte. Ben je benieuwd waar Barbara allemaal is geweest en hoe een verre reis met een klein kindje bevallen is? Lees dan snel verder!

De vakantie van Barbara

Reizen heeft altijd in mijn bloed gezeten. Toen ik kind was, ging ik ’s zomers mee met een groep op bergsportvakantie. Al op mijn 19e vertrok ik met mijn rugzak voor 3 maanden naar Midden-Amerika om Spaans te studeren, vrijwilligerswerk te doen en rond te reizen. Op mijn 23e reisde ik door 10 Afrikaanse landen met een overlander truck. Nu ik zelf moeder ben, kan ik me een beetje voorstellen hoe spannend het voor mijn eigen moeder moet zijn geweest om zo’n avontuurlijke dochter te hebben!

Zeven jaar geleden leerde ik mijn man kennen en samen reisden we de hele wereld over. Je zou zeggen dat we met de komst van onze dochter twee jaar geleden automatisch onze vakantie ideeën zouden bijstellen naar dichter bij huis, maar het (reizigers)bloed kruipt toch waar het niet gaan kan! Onze dochter is een makkelijk kind en inmiddels werk ik zelf al 12 jaar in de reisbranche, dus als iemand het moet kunnen.. toch?

Een reis op maat gemaakt

Anders dan normaal, hebben we dit keer onze reis wel echt helemaal uitgestippeld. In overleg met mijn collega’s van afdeling Maatwerk hebben we een reisschema bepaald en gekeken naar geschikte (familievriendelijke) accommodaties. En dus stapten wij op de dag dat onze dochter 2 werd in het vliegtuig. Bestemming? Thailand! Dit land is zelfs voor een niet al te avontuurlijke reiziger de ideale bestemming en daarom is het dus zeker een goed idee om met een jong gezin naar Thailand te gaan. Ik zag vooraf tegen twee dingen op: de lange vlucht en de vreemde bedjes, maar inmiddels kan ik zeggen dat alles me enorm is meegevallen. Niets zo vrolijk en flexibel als een kind dat geniet van de volle aandacht en aanwezigheid van beide ouders!

Een combinatie van stad en strand

De reis bestond uit een combinatie van stad en strand, met de nadruk op dat laatste. Eerst cultuur snuiven in Bangkok, gevolgd door een week relaxen op het tropische eiland Koh Samui en een week genieten van het levendige Phuket. In Bangkok bekeken we tempels, proefden we het heerlijke eten en sloten we elke dag af met een plons in het zwembad van ons hotel. Onze dochter vond de drukte van de stad fantastisch. Vanuit de Tuk tuk zwaaide ze iedereen vrolijk toe en vanzelfsprekend werd dat zwaaien beloond met een brede glimlach op het gezicht van iedere Thai.

Het hoogtepunt van de reis: Koh Samui

Het hoogtepunt van deze reis was, voor ons alle drie, toch wel het verblijf op Koh Samui. We verbleven in het vriendelijke plaatsje Bohput in het prachtige Bandara Resort. De keuze was hierop gevallen omdat er hier familiekamers zijn die de ouder slaapkamer scheiden van de kinderslaapkamer met een schuifdeur: ideaal wanneer je niet meer gewend bent om met de kinderen op één kamer te slapen, maar ze toch nog wel dicht bij je wil hebben!

Op Koh Samui hebben we mooie stranden en gezellige plaatsen verkend en bovenal genoten van de quality time samen. Als onze dochter ’s middags sliep, konden wij heerlijk relaxen bij het zwembad, want de babyfoon had voldoende bereik! ’s Avonds aten wij heerlijke Thaise gerechten en slenterden we over de avondmarkt. Vanuit Koh Samui kan je ook prachtige duikexcursies maken. Los van elkaar, maar mijn man en ik zijn beide naar het eiland Koh Tao gevaren om daar de kleurige onderwaterwereld te bewonderen. Een fantastische ervaring!

Drukte en levendigheid in Phuket

Na een week lang bounty eiland moesten we even wennen aan de drukte en levendigheid in Phuket, maar gezellig was het zeker! Onze dochter wist inmiddels de Thaise groet “Sawasdee Kha” uit te brengen en vouwde daarbij heel respectvol haar kleine bolle handjes, wat iedere Thai natuurlijk volledig deed smelten. Het echte nachtleven hebben we niet verkend, wel deden we vaak na het eten nog even een drankje in de beroemde uitgaansstraat. We keken onze ogen hier natuurlijk uit! Leuk om te zien, maar ook super fijn om na afloop weer terug te gaan naar je comfortabele en familievriendelijke accommodatie. Dit had afdeling Maatwerk goed voor ons ingeschat.

Na 2,5 week vakantie met ons gezin in Thailand, een lekker kleurtje en een koffer vol met mooie herinneringen keerden wij huiswaarts. Inmiddels ben ik gewoon weer aan het werk, maar in de tussentijd ben ik stiekem alweer aan het fantaseren over toekomstige avonturen die wij als gezin aan kunnen gaan. Verre reizen met een jong kind, ik ben er fan van!