Wat is er Engelser dan rijden over smalle plattelandsweggetjes tussen hagen en stenen muurtjes? Geniet van de schitterende statige woningen, de historische gebouwen en kastelen die je onderweg tegenkomt. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden. Duik de pub in voor een pint en fish and chips. Of geniet van een traditionele afternoon tea met finger sandwiches, scones met jam en clotted cream en andere zoetigheden zoals taartjes en cakes. We lichten een aantal interessante plekken voor je uit in Groot-Brittannië.

“De tuin van Engeland”

Kent, de tuin van Engeland, is niet te missen wanneer je kiest voor een overtocht per ferry naar of vanaf Dover. In deze mooie regio in het uiterste zuidwesten van Engeland bezoekt u Sissinghurst Castle Gardens, Great Dixter en Wakehurst Place. Van alle regio’s in Engeland heeft Kent verreweg de meeste tuinen, de één nog mooier dan de ander. Deze (park)tuinen behoren vaak tot prachtige landhuizen en kastelen. Eén van de mooiste kastelen ter wereld is Leeds Castle. Dit prachtige kasteel ligt in een uitgestrekt parklandschap en wordt omgeven door een slotgracht. Leeds Castle is open voor het publiek.

Engelse Rivièra

Iets westelijker van Kent, aan de kust ligt de badplaats van de Londenaren, Brighton. Dé hotspot is de pier waar je traditionele fish and chips kunt eten en een gokje kunt wagen in de speelautomatenhal. Hypermoderne tegenhanger is de British Airways i360 waar je vanaf een ronddraaiend platform een schitterend uitzicht hebt over Brighton en de kust. In het Zuid-Engelse graafschap Devon aan de baai van Torbay vinden we de Engelse Rivièra. Het milde klimaat met prachtige stranden, rotsachtige kusten en witte vissersplaatsjes maken de regio tot een heerlijke bestemming in Groot-Brittannië. Torquay is dé badplaats aan de Engelse Rivièra, de Engelsen zelf gaan hier graag naar toe op vakantie. Hier ligt een levendige kustlijn met palmbomen en een scala aan cafés, restaurants en cocktailbars.

Het mysterie van de Stonehenge

Stonehenge behoort tot de meest mysterieuze plekken in de wereld. Het is tevens één van meest onderzochte archeologische bouwwerken, waarover nog steeds veel vragen bestaan. Al zijn de meeste wetenschappers er inmiddels over eens waarvoor de stenen cirkel ooit diende. Stonehenge is volgens geleerden tussen 2600 en 2480 voor Chr. gebouwd en het diende hoogstwaarschijnlijk als begraafplaats voor belangrijke mensen.
Stonehenge steekt prachtig af tegen de platte, groene vlakte waarop ze is gebouwd. De langwerpige stenen stralen iets mysterieus uit, wat voor een prachtig plaatje zorgt. Ontwijk de drukte door een bezoek aan Stonehenge vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag te plannen. Tijdens een rondgang rondom het monument kun je genieten van de magische sfeer en de mooiste foto’s maken.

Groot-Brittannië ontdekken tijdens één van onze prachtige rondreizen? Bekijk hier ons aanbod.