“Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan…”

Aldus Hendrik Marsman in 1936. De brede rivieren zijn er nog steeds, maar Nederland heeft nog zoveel meer natuurschoon. Van de Friese meren tot de Gelderse Veluwe – Nederland is prachtig. Slenter door historische steden, bezoek een molen, waai uit op het strand, geniet van de heide en de bossen en sluit de dag af met een bittergarnituur of een oer-Hollands kaasplankje. Kijk met een frisse blik om je heen en zie waarom een autorondreis door Nederland zo populair is bij buitenlandse toeristen.

Bijzondere routes

Route 66, de Great Ocean Road, de Ring of Kerry en de Romantische Strasse, stuk voor stuk beroemde autoroutes waar je vast wel eens van gehoord hebt. Maar wist je dat we in Nederland ook een aantal bijzondere autoroutes hebben? Onze top 4:

De Hunebed Highway

De N34, van Zuidlaren naar Coevorden, is omgedoopt tot de “Hunebed Highway”. Van de 52 hunebedden die Drenthe rijk is, liggen er maar liefst 47 langs deze weg. Keileuk of steengoed? Dat mag je zelf bepalen, maar genieten doe je zeker tijdens jouw autorondreis door Nederland.

De Gronings Goed Route

Hou je van rust en ruimte, weidse uitzichten, prachtige wolkenluchten en sfeervolle dorpjes? Kom dan op autorondreis door Nederland naar Groningen. De 145 kilometer lange Gronings Goed Route biedt jou dit allemaal en nog veel meer. Onderweg krijg je ook nog de kans om 11 unieke musea en attracties te bezoeken.

De Delta Route

Wil je alles weten over onze strijd tegen water? Tijdens de maar liefst 400 kilometer lange Zeeuwse Delta route door provincies Zuid-Holland, Zeeland en Brabant ga je op autorondreis door Nederland langs 13 indrukwekkende Deltawerken, het nationaal Park Oosterschelde en het bekende Deltapark Neeltje Jans. Een leerzame dag voor jong en oud.

De Mergellandroute

De 110 kilometer lange Mergellandroute door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap mag ook zeker niet ontbreken in dit overzicht. Startend in Maastricht voert deze route je over rustige wegen langs vakwerkhuizen, Mariakapelletjes en kastelen. En behalve je ogen kun je ook je maag goed de kost geven: proef een stukje vlaai, lunch met Limburgs Zoervleisj (voor de liefhebber) en toast op deze mooie dag met een wijntje uit een lokale wijngaard. Het leven is goed in het Limburgse land.

“Dat vind ik zo gek, zodra het mooi weer wordt in Nederland, en buiten groen, gaan mensen naar het buitenland”.

– Maarten ’t Hart

Geïnspireerd door een autorondreis door Nederland? Bekijk alle autorondreizen op onze website!