Spanje Costa Dorada met kinderen

De Costa Dorada is een regio in Catalonië met een meer dan 200 km lange kuststrook. De Costa Dorada start net boven de hoofdstad Tarragona, dat tevens de naam is van de Spaanse provincie. Costa Dorada is vooral bekend vanwege de grote badplaats Salou, maar wil je echt een fijne vakantie hebben met het hele gezin dan is er zoveel meer om te zien en te doen. Daarom hebben we voor iedereen die Costa Dorada met kinderen wilt bezoeken, zes tips op een rij gezet om je vakantie nog wat leuker te maken.

PortAventura World

PortAventura World is het best bezochte themapark in Spanje. Bezoek je de Costa Dorada met kinderen? Dan mag een bezoek aan PortAventura eigenlijk niet overslaan. Onderdeel van het park is PortAventura World’s Aqua park waar je heerlijk afkoeling vindt in de diverse zwembaden en waar thrill seakers hun hart kunnen ophalen in de geweldige glijbanen. Een fijn uitje voor het hele gezin.`

Costa Dorada kinderen | Port Aventura
Attractiepark Port Aventura

Cister Kloosters: Poblet

Ten noorden van Terragona vind je drie kloosters, waarvan Poblet het mooiste is. Hier leven nog monniken en dus kan je niet alle vertrekken bekijken, maar het is absoluut de moeite waard. Het klooster is gebouwd in de 12e eeuw en is in 1991 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Indrukwekkend zijn de graftomben van verschillende Spaanse vorsten. Je kunt de mannelijke graven goed onderscheiden van de vrouwelijke. Die van de mannen hebben een leeuw aan de voeten en die van de vrouwen een hond, als teken van respect, moed en loyaliteit.

Barcelona

Barcelona ligt op maar een uur rijden van de meeste vakantieresorts in de Costa Dorada. Het vormt daardoor ook het perfecte uitje tijdens je vakantie met je gezin in dit kustgebied. Barcelona is namelijk een leuke stad om met kinderen te bezoeken. Geniet van de straatartiesten op La Rambla, bezoek het Camp Nou Stadion of ontdek de fantasierijke ontwerpen van Gaudí in Park Güell. En moeten jullie even uitwaaien? Dan heeft Barcelona ook nog een fijn stadsstrand. En als je wilt bijkomen van een drukke dag, zit Barcelona vol restaurantjes en terrasjes waar je heerlijk een hapje kunt eten.

Barcelona
Barcelona

Siurana

Heb je geen last van wagenziekte, dan móet je een bezoekje brengen aan het middeleeuwse Siurana. Dit pittoreske dorpje ligt hoog in de bergen. Er wonen welgeteld 30 mensen. Je vindt er een kerkje, een hotelletje, een openbare wc en vooral een prachtig uitzicht op het omringende gebergte en het stuwmeer en de rivier in het dal. Er rijden geen auto’s in Siurana en mede daardoor is het er vaak volledig stil. En dat kan in een drukke vakantie best even een heerlijk moment van bezinning zijn.

Bosc Aventura Salou Park

Dit fantastische activiteitenpark is een geweldige manier voor kinderen om al hun energie kwijt te kunnen. Het is een avontuurlijk park vol met spannende attracties zoals kabelbanen, zip-lijnen, circuitbruggen, een klimmuur. Maar ook minigolf en paintball behoren tot de mogelijkheden. Je merkt het al, er is hier genoeg spannends te doen. Ga met je gezin dit avontuur aan en krijg een ervaring die jullie nooit zullen vergeten.

De stranden van de Costa Dorada

De Costa Dorada heeft prachtige stranden met goudachtig zand en een helderblauwe zee. Waar je ook verblijft, er zijn genoeg stranden waar je van kunt genieten: van Cambrils Salou tot Playa de la Pineda. Voor elk soort strandganger, van rustiger tot toeristisch, is er wel wat wils. En het fijne aan de stranden is dat vele ook voor families met kinderwagens goed te bereiken zijn.

Benieuwd geworden naar een vakantie aan de Spaanse Costa Dorada met kinderen? Bekijk hier ons complete aanbod.