Op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen de wereldberoemde Niagara Falls. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel moet je minstens één keer zelf gezien en ervaren hebben. Lees in deze blog alles over jou bezoek aan de Niagara Falls.

Maid of the Mist en Hornblower

Niet bang voor een spatje water? De beste manier om dicht bij de Niagara Falls te komen is per boot. Ervaar de kracht van het water en voel de druppels op je gezicht. Aan de Amerikaanse kant van de watervallen vaart de Maid of the Mist. Aan de Canadese kant is dit de Hornblower. De route is identiek. Je krijgt een poncho aan, welke je ook écht nodig zult hebben tijdens deze spannende tocht, denk eraan dat het water enigszins koud kan zijn.

Maid of the Mist and Hornblower

Niagara Falls by night

Bijna nóg mooier dan overdag: de Niagara Falls in het donker. De watervallen worden verlicht in verschillende kleuren. Wanneer je geluk hebt, kun je zelfs een indrukwekkende vuurwerkshow meemaken. Combineer een bezoek aan de watervallen met een verblijf in de buurt, er zijn verschillende verblijven waar je een prachtig uitzicht over de watervallen hebt. ’s Avonds is er ook voldoende te doen in de plaats Niagara Falls zelf, alsof je in een attractiepark verblijft!

Zoek een verblijf in de buurt van de Niagara Falls in Amerika of Canada.

Niagara Falls by night

Journey Behind The Falls

Neem een kijkje achter de Horseshoe Falls. Deze attractie is gelegen in het Table Rock Centre. Met een lift daal je af naar verschillende observatieplatforms aan de voet van de waterval. Tijdens deze tocht kom je door bijzondere oude tunnels heen. Bij deze activiteit geldt ook: de mogelijkheid dat je érg nat wordt door het water is zeker aanwezig. Voor echte koukleumen is het een aanrader om deze tocht te doen op een moment dat het wat warmer is.

Journey Behind the Falls

Niagara SkyWheel

Bekijk de watervallen vanuit een ander oogpunt tijdens een ‘rit’ in één van de Niagara SkyWheel gondels. Dit reuzenrad met een hoogte van 53 meter staat in het midden van Clifton Hill. De tocht duurt 12 minuten en is overdag en ’s avonds te beleven. Vergeet niet om spectaculaire foto’s te maken tijdens deze fantastische ervaring met een bijzonder uitzicht! Op een andere manier vanuit de hoogte kijken? Er zijn ook mogelijkheden om een helikoptervlucht over de Niagara Falls te maken!

Niagara SkyWheel

Dit zijn nog lang niet alle mogelijkheden die er zijn bij de Niagara Falls. Wel is duidelijk: tijdens een verblijf in Amerika of Canada zijn de Niagara Falls eigenlijk onmisbaar. Gezien de grote afstanden in het land is het belangrijk om vooraf goed te bepalen waar de reis naartoe gaat en welke activiteiten je wilt doen. Bij de Jong Intra Vakanties willen we je altijd helpen en staan we open voor vragen! Klik hier voor informatie over onze maatwerkreizen.

Alvast wat tips voor het boeken van een verre reis? Bekijk hier ons blog.