In het hart van Spanje ligt de ontstaansgeschiedenis van Spanje. Hier vindt je de oudste steden die je meevoeren naar lang vervlogen tijden. Een autorondreis door dit gebied brengt je langs de restanten van de romeinse overheersing. Steden uit de Moorse tijd en gebouwen die macht van de grote Spaanse koningen tonen. Wij vertellen jou welke plaatsen in het hart van Spanje je sowieso niet mag missen tijdens jouw autorondreis door Spanje.

Segovia

Het centrum van deze stad wordt gedomineerd door het Romeinse aquaduct, midden op het Plaza del Azoguejo. Via een trap kun je het aquaduct beklimmen voor een schitteren uitzicht over de stad. Ook de kathedraal en het betoverende middeleeuwse kasteel maken de historische vestingstad meer dan de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw autorondreis door Spanje.

Aquaduct in Segovia

Toledo

Toledo is één van de oudste steden van Spanje en was meer dan eens de hoofdstad van het land. De oude binnenstad, gebouwd in de Moorse tijd, bestaat uit een wirwar van smalle straatjes en gezellige pleintjes. Al eeuwen krijgen bezoekers toegang tot de oude binnenstad via indrukwekkende stadspoorten. Tijdens jouw autorondreis door Spanje mag je de meer dan 1000 jaar oude Bisagra-poort niet missen.

Salamanca

Deze gemoedelijke universiteitsstad kent zijn oorsprong in de Romeinse tijd en werd belangrijker als onderdeel van de Ruta de la Plata (de Zilverroute). Salamanca is de stad waar in 1218 door Alfonso IX de eerste universiteit van Spanje gesticht werd. Tijdens jouw autorondreis door Spanje zal je ontdekken dat de universiteit nog altijd zijn charme geeft aan deze schitterende stad.

Avila

Avila is misschien wel het meest indrukwekkende als je de stad nadert vanaf de Sierra de Gredos. De kilometerslange stadsmuur rondom Avila is dé attractie van deze stad. Je kunt een wandeling maken over het grootste deel van de muren. Bijzonder: de kathedraal van Avila maakt onderdeel uit van de stadsmuren en was ooit de eerste gotische kathedraal van Spanje.

Madrid

Madrid is pas sinds 1561 de hoofdstad van Spanje en kent veel minder historie dan andere steden in het centrale deel van Spanje. De Spaanse koningen hebben de stad echter vanaf dat moment voortdurend verrijkt met prachtige gebouwen en monumenten, zoals het Palacio Real en de tegenovergelegen Almudena-kathedraal. Inmiddels is Madrid onbetwiste hoofdstad van het land met een schat aan cultuur, indrukwekkende boulevards, wereldberoemde musea en een heerlijk uitgaansleven. In een straal van ca. 50 kilometer rond Madrid vindt je vele interessante bezienswaardigheden. Een bezoek aan de koninklijke paleizen bij Aramjuez, het kloosterpaleis El Escorial met het koninklijke mausoleum of El Pardo mogen niet ontbreken tijdens jouw autorondreis door Spanje.

Palacio Real in Madrid

Nieuwsgierig geworden naar onze autorondreizen door Spanje? Bekijk hier ons aanbod.