Liefhebber van zon, zee en strand? Sardinië is de plaats waar je moet zijn! Hier vind je de langste kustlijn van alle regio’s in Italië. In totaal telt dit eiland in de Middellandse Zee bijna 1900 kilometer aan kusten en stranden. Goed om te weten: spiaggia is het Italiaanse woord voor strand, cala is Italiaans voor baai. Naast de mooiste stranden en baaien heeft Sardinië ook ontzettend veel bijzondere bezienswaardigheden. Even een dagje niet naar het strand? Bezoek dan bijvoorbeeld de nuraghi, mysterieuze stenen bouwwerken die in de bronstijd werden gebouwd. Wij zetten de mooiste en meest bijzondere stranden van Sardinië voor je op een rijtje.

La Pelosa Beach

La Pelosa Beach, ook wel Spiaggia della Palosa is één van de populairste stranden ter wereld. Het strand ligt in de plaats Stintino in het noordwesten van Sardinië. Dit strand is zo populair dat toeristen vanaf de zomer van 2020 zelfs entree moeten betalen. Geen wonder: de zee is ondiep, het zand wit en het water kristalhelder. Om deze prachtige natuur te behouden wordt er daarom ook van toeristen gevraagd om er rekening mee te houden. Voor watersporten is La Pelosa de ideale locatie, je kunt hier onder andere duiken, kanoën, snorkelen en windsurfen. De symbolische oude Torra della Pelosa op ezelseiland Asinara geeft een uniek uitzicht.

Italië stranden Sardinië

Spiaggia Capriccioli

De Costa Smeralda in het noordoosten van Sardinië is werkelijk een droombestemming. Met een beetje geluk kom je langs deze kuststrook beroemdheden tegen. Havenplaats Porto Cervo is het hart van de Costa Smeralda. Voor de echte shopping queens zijn hier luxe merken als Bulgari, Gucci, Louis Vuitton, Prada, Valentino en Versace te kopen. Verder zijn er discotheken, golfclubs en luxe verblijven te vinden.

Natuur en luxe staan aan de Costa Smeralda dicht bij elkaar. Deze combinatie zorgt voor de populariteit onder toeristen en bekende sterren. Genieten op het strand? Spiaggia Capriccioli heeft een prachtig strand met kristalhelder water. Je kunt hier genieten van een indrukwekkend uitzicht. De baai van Capriccioli wordt omringd door dennenbomen, olijfbomen en meer mediterraans natuurschoon. Vanwege het heldere water kun je de vissen om je heen zien zwemmen en zijn er volop mogelijkheden voor watersporters.

Capo Coda Cavallo

Het strand van Capo Coda Cavallo ligt nabij de levendige plaats San Teodoro in het zuidwesten van Sardinië. Het strand ligt op slechts 20 kilometer van Olbia, waar één van de drie vliegvelden van het eiland te vinden is. De naam Capo Coda Cavallo betekent Kaap Paardenstaart in het Nederlands. De bewondering begint al wanneer je het strand wilt bereiken. Om er te komen, moet je namelijk een steile tocht naar beneden maken. Om af te koelen, kun je het helderblauwe water in duiken, wat zeer geschikt is om te snorkelen. Geniet van een uitzicht op de eilanden Tavolara en Molara.

Poetto

In de buurt van hoofdstad Cagliari vind je Poetto, wat het meest populaire strand in deze omgeving is. Het strand is levendig met verschillende bars, restaurants en discotheken. Er is een gratis parkeerplaats aanwezig en je kunt hier parasols en ligbedden huren. Het strand is ongeveer 8 kilometer lang. Voor jong en oud is hier veel te beleven. Kinderen kunnen hier goed spelen, want de zee blijft lang ondiep. Jongeren kunnen hier genieten van de diverse bars en volwassenen kunnen genieten van de restaurants en het prachtige strand. Kortom, voor iedereen wat wils!

Cala Luna

De Golf van Orosei is onderdeel van het Gennargentu National Park. De afgelegen baaien zijn enkel per boot of te voet bereikbaar. Cala Luna is een prachtige, bekende baai aan de Golf van Orosei aan de oostkust van Sardinië. Binnen twee uur kun je vanaf de parkeerplaats van Cala Fuili naar Cala Luna wandelen. Vanuit de haven van Cala Gonone kun je Cala Luna en de andere baaien per boot bereiken. De baaien zijn omgeven door hoge kliffen en bijzondere zeegrotten. Cala Biriola, Cala Fiuli, Cala Goloritze, Cala Marioulu en Cala Sisine zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Italië Sardinië stranden

La  Maddalena Archipel

La Maddalena is een archipel en bestaat uit 7 hoofdeilanden en meer dan 50 kleine eilandjes. Veel van die eilanden zijn onbewoond. La Maddalena, Caprera en Santa Maria zijn een aantal van de eilanden van deze archipel die wel bewoond zijn. Om deze bijzondere plaatsen te ontdekken, kun je via Palau, een stad in het noordoosten van Sardinië, de eilandengroep per boot bereiken.

Het eiland Budelli is bekend vanwege het roze gekleurde strand: Spiaggia Rosa. Het zand is roze vanwege de resten van graniet, koraal en schelpen. Helaas is dit strand niet meer toegankelijk, maar nog wel zichtbaar vanaf de boot. Op het eiland La Maddalena ligt Spiaggia Bassa Trinita, dit strand is wel toegankelijk en een stuk groter en populairder dan de meeste andere stranden.

Klaar voor een heerlijke vakantie aan de stranden van Sardinië? Bekijk al onze vakanties naar Sardinië hier.