Als jij op stedentrip gaat naar Lissabon in Portugal, wil je waarschijnlijk de Torre de Belém bewonderen, Pastéis de Nata eten en genieten van het lekkere weer. Maar wat je ook zeker moet doen, is shoppen in Lissabon! Wij vertellen je graag waar je moet zijn voor de leukste winkels in deze veelzijdige stad. Van leuke winkelgebieden tot mooie winkelcentra en van gezellige markten tot hippe hotspots.

Bairro Alto

In de bovenstad, de Bairro Alto, vind je nauwe straatjes en vele bars en restaurantjes. De winkeltjes zijn er vaak bijzonder en een beetje alternatief. Zo koop je hier bijvoorbeeld uniek servies, maar ook vintage kleding en handgemaakte sieraden. Houd er wel rekening mee dat er erg veel hoogteverschil is in dit deel van Lissabon. Een dagje winkelen kan dus best vermoeiend zijn.

Portugal Lissabon Bairro Alto

Chiado

Tussen Bairro Alto en de lager gelegen wijk Baixa ligt Chiado. Deze buurt heeft met haar neoclassicistische gevels een statige uitstraling. In 1988 woedde er een grote brand, maar de meeste gebouwen zijn in ere hersteld. Winkelen doe je op en rond de Rua do Carmo en de Rua Garrett. Dit zijn elegante winkelstraten met een uitgebreid merkenaanbod.

Portugal Lissabon Chiado

Baixa Pombalina

Baixa, ook wel de “benedenstad” genoemd, heeft in tegenstelling tot de bovenstad geen slingerende straatjes, maar kaarsrechte lanen. Dit komt doordat er in 1755 een verwoestende aardbeving plaatsvond. Het centrum is hierna helemaal herbouwd. Winkelen doe je op de Rua Augusta en op de  Rua de Prata. Hier zitten filialen van alle bekende ketens en je kunt er naar hartenlust shoppen. Ben je op zoek naar de designermerken? Begeef je dan richting de Avenida da Liberdade.

Portugal Lissabon Baixa Pombalina

Centro Comercial Colombo

In het Centro Comercial Colombo vind je meer dan 340 winkels, van Sephora tot Primark en van Tommy Hilfiger tot Guess. Shoppen in Lissabon gaat hier dus zeker lukken! Ook is er een bowlingbaan, kun je er naar de film en is er zelfs een mogelijkheid om je auto te laten wassen terwijl jij winkelt. Hier ben je dus wel even zoet. Het winkelcentrum ligt een stukje buiten de stad, maar is goed bereikbaar met de bus of met de metro.

Portugal Lissabon Centro Comercial Colombo

Armazéns do Chiado

Als je in het centrum wilt blijven, is Armazéns do Chiado een goed alternatief. Het is met zijn 54 winkels alleen wel een stuk kleiner dan de grotere malls buiten de stad. Het leuke aan dit winkelcentrum is dat het gebouw al uit de 12e eeuw stamt. Het ademt dus geschiedenis. Hier vind je een fijne mix van Portugese merken en bekendere ketens. Natuurlijk zijn er ook restaurantjes gevestigd, voor als je even moet uitrusten.

Portugal Lissabon Armazens do Chiado

Centro Comercial Vasco da Gama

Een andere grote shoppingmall is Centro Comercial Vasco da Gama. Hier vind je 170 winkels, 33 restaurants, 6 bioscoopzalen en een sportclub. Ook hier zijn de grote ketens goed vertegenwoordigd. Het winkelcentrum ligt een stuk van het centrum verwijderd, maar met de bus of met de metro ben je er zo.

Portugal Lissabon Centro Comercial Vasco da Gama

Amoreiras Shopping Center

Het Amoreiras Shopping Center is minder massaal dan Colombo en Vasco da Gama, maar zeker een bezoekje waard. Er zijn meer dan 140 winkels, van Hugo Boss tot Furla. Ook ketens zoals Zara en Bershka vind je hier. De metro brengt je snel naar dit fijne winkelcentrum en er zijn ook genoeg bussen die je kunt gebruiken.

Portugal Lissabon Amoreiras Shopping Center

LX Factory

Misschien is LX Factory niet direct waar je aan denkt bij shoppen in Lissabon, maar voor wie houdt van lokale producten, een hippe omgeving en creatieve conceptstores is dit de place to be. LX Factory is makkelijk te bereiken vanuit het centrum van Lissabon. Dit industriële ministadje ligt onder de Ponte 25 Avril. Groot is het niet, maar je kunt je hier zeker een paar uur vermaken. Ook als je even uit wilt rusten, kun je hier goed terecht. Restaurants, terrassen, pop-upstores, streetart en kunstgalerijen: je vindt het hier allemaal!

Zelf ook shoppen in Lissabon?

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden en heb je zin gekregen om zelf ook te gaan shoppen in Lissabon? Boek dan snel jouw stedentrip inclusief vervoer en verblijf. Bekijk hier alle accommodaties.