Florida themaparken

Denk je aan Florida dan denk je waarschijnlijk aan het lekkere weer, de stranden maar vooral de vele themaparken die Florida kent. Of je nou met het gezin gaat, met vrienden of samen met je geliefde er is altijd een park wat bij je past. Daarom de vijf beste pretparken in Florida.

Walt Disney’s Magic Kingdom

Vertaald Het Magische Rijk is de eerste van de vier attractieparken van Disney. Dit deel werd geopend in oktober 1971 en was het eerste park van Disney. Eigenlijk alles waar je als kind van droomt is in dit park te vinden. Een meet-and-greet met je favorieten Disney figuren, de prachtige vuurwerkshow bij het kasteel en de bekende achtbaan, The Space Mountain. Het park valt een klein beetje te vergelijken met het Disney park in Parijs.

Universal’s Volcano Bay

De temperaturen kunnen behoorlijk oplopen in Florida en dan mag een waterpark natuurlijk niet ontbreken. De absolute blikvanger is hier de vulkaan van 61 meter hoog welke de naam Krakatau draagt. Vanaf de vulkaan vertrekken ook verschillende glijbanen waaronder een glijbaan welke door een bad vol gasten gaat. Super handig is dat je in het park niet met een portemonnee hoeft rond te lopen. Je krijgt namelijk een smartwatch waar je mee kunt betalen.

Florida themaparken

Universal Studios Florida

Het eerste pretpark van Universal Florida en daarmee vind je hier ook de meeste originele attracties. Stap in de wereld van Men in Black, The Simpsons en Transformers. Ook vind je in dit park het vervolg van The Wizarding World of Harry Potter. Onder meer vind je hier Olivanders, Hagwarts, The Knight Bus en Knockturn Alley.

Florida

Legoland Florida

Legofanaten opgelet, want hier gaat je hart zeker sneller van kloppen! Voor jong en oud is dit een fantastisch themapark waar alles in het teken staat van Lego! Kinderen kunnen zelf aan de slag met Lego, maar ook in attracties zoals auto’s en boten welke geheel in het teken de steentjes staan. Voor de wat oudere zijn er zelfs achtbanen te vinden. Miniland USA moet je zeker bekijken, want hier vind je miniaturen van bekende staden zoals bijvoorbeeld New York City.

Disney’s Animal Kingdom

Het grootste van de vier parken en ook direct het nieuwste park. Het park is bedacht door Walt Disney zelf en is een themapark wat is opgebouwd rond het idee van een dierentuin. Door de vele attracties lijkt het park niet eens op een dierentuin, maar ondanks dat zijn er meer dan genoeg te vinden. Zo kan je er zelfs een echte safari maken. Het populairste gedeelte van het park is dat van Pandora wat gebaseerd is op de fantasiewereld van de film Avatar.

Er zijn verder nog zoveel meer parken te vinden in Florida zoals; Disney Epcot, Busch gardens, Sea world, Disney Hollywood studius en nog veel meer.

Weten hoe je voor een reis naar deze fantastische themaparken in Florida kunt sparen? Genoeg gespaard? Bekijk hier ons aanbod van reizen in Amerika.