Wat een stad is Edinburgh! De machtige burcht bovenop een uitgedoofde vulkaan domineert het sfeervolle beeld. Vanaf Castle Rock bergafwaarts loopt The Royal Mile. Dit is een bruisende straat vol oeroude pubs. Daarnaast zijn er bijzondere winkeltjes, traditionele kiltmakers en historische gebouwen te vinden. Deze zijn ingesloten door middeleeuwse steegjes. De koninklijke mijl is echter nog maar één van de trekkers. In Edinburgh val je namelijk van de ene verbazing in de andere. Ben jij al klaar voor een episch avontuur in Edinburgh?

Episch avontuur in Edinburgh SchotlandNew Town & Old Town

Er is weinig zo fijn als rondstruinen in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Gebouwd op zeven heuvels is het devies: trek makkelijke schoenen aan. De hoogteverschillen belonen je echter met geweldige uitzichten en doorkijkjes. Edinburgh is modern en tegelijk vol traditie. Old Town & New Town staan terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst. Beide ademen historie en sfeer. In het 18e-eeuwse New Town vind je de belangrijkste winkelstraten. Denk aan Princes Street, George Street en Queen Street. Bezoek ook zeker ‘s werelds oudste zelfstandige warenhuis Jenners. Dit is acht verdiepingen hoog en heeft een heerlijk ouderwetse service. De groene oase Princes Street Gardens verbindt New Town met Old Town.                        

                

Edinburgh Schotland

Edinburgh Castle

Hoog op Castle Rock ligt de indrukwekkende burcht. Hier worden de Schotse Kroonjuwelen bewaard. Er hebben hier hevige gevechten, intriges en moorden plaats gevonden. Echter waren er ook feestelijke koninklijke geboortes. Deze combinatie maakt de geschiedenis van het kasteel zeer roerig en rijk. Hier zijn ook prachtige kroonjuwelen. Raak verder in de ban van Stone of Destiny, spannende kerkers en het mysterie van de doedelzakspeler. En schrik niet. Om 13.00 uur (behalve op zondag) klinkt namelijk een luide knal: de One O’Clock Gun. Kortom, alle ingrediënten voor een episch avontuur in Edinburgh!

                

The Royal Mile

Vanaf Castle Rock tot aan de koninklijke residentie Holyrood Palace en het Schotse parlement loopt een aaneenschakeling van winkelstraten. Dit zijn Castlehill, Lawnmarket, High Street en Canongate. Samen vormen ze de Royal Mile. Dit omvat bijvoorbeeld typische Schotse winkeltjes en whiskybars. Daarnaast staat hier de prachtige St. Giles’ Cathedral. Er zijn ook mooie gevels te bewonderen. En verder kun je luisteren naar straatartiesten. Typisch zijn links en rechts de closes. Dit zijn de ‘geheime’ binnenplaatsjes en steegjes. Ook vind je Real Mary’s King Close, een labyrint van straatjes, kerkers en gewelven. Hier krijg je een onvergetelijk beeld van het Edinburgh uit vervlogen tijden.

                

Wakker worden in een sprookjesachtige stad? Edinburgh is romantisch en klaar om door jou ontdekt te worden!