Wilt u een vakantie boeken? Een vakantie is iets om naar uit te kijken, maar kan ook best wat vragen bij u oproepen. Want wat als het reisadvies voor uw bestemming plotseling wijzigt of wanneer u toch liever een dag eerder naar uw vakantiebestemming vertrekt? Wij begrijpen dat u bij het boeken van uw reis behoefte heeft aan zekerheid en flexibiliteit, zeker in de huidige tijd. En daarom bieden wij u onze drie zekerheden aan.

Bij de Jong Intra Vakanties profiteert u van drie zekerheden om vragen en twijfels weg te nemen.

 • Zekerheid over uw betaling
 • Gratis omboekservice of uniek Flexpakket
 • Zekerheid tijdens uw reis

Hieronder leest u wat de drie zekerheden van de Jong Intra Vakanties inhouden. Soms is er meer mogelijk dan u denkt. U kunt altijd contact opnemen met onze reisspecialisten als u er zelf niet uit komt. Wij helpen u dan graag verder.

De 3 zekerheden bij het boeken van uw vakantie

Zekerheid over uw betaling

Het is spannend om de betaling voor uw reis te voldoen als u nog niet honderd procent zeker weet dat de reis doorgang kan vinden. Daarom zijn alle betalingen gedekt door de SGR zodat u zeker weet dat u uw geld nooit kwijt bent.

Onze zekerheden:

 • Alle betalingen zijn te allen tijde gedekt door de SGR.
 • Geld-terug-garantie: Indien uw reis als gevolg van COVID-19 geannuleerd wordt, ontvangt u geen voucher, maar betalen wij uw reeds voldane bedrag binnen 14 dagen retour.

Gratis omboekservice of uniek Flexpakket

Naarmate uw vakantie dichterbij komt, kan het zijn dat uw voorkeuren veranderen. Wellicht vertrekt u liever een dag eerder of later of reist u zelfs liever naar een andere bestemming dan de bestemming die u geboekt heeft. In zulke gevallen kunt u gebruik maken van onze gratis omboekservice (geldig op alle reizen met eigen vervoer of onze bus/riviercruise) of van ons Flexpakket (geldig op alle Europese vliegreizen), dat u tijdens het boeken van uw reis makkelijk aan u boeking toe kunt voegen.

Onze gratis omboekservice

Bent u van plan met uw eigen vervoer naar uw bestemming te reizen of om een busreis of riviercruise met ons te maken? Het kan zo zijn dat het reisadvies voor uw bestemming verandert of dat u zich prettiger voelt bij een andere bestemming dan u in eerste instantie geboekt heeft. Bij ons kunt u daarom uw bus- en vliegbusreis, riviercruise, autovakantie, autorondreis of campingreis gratis omboeken tot 28 dagen voor vertrek. Zo kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken, maar heeft u ook altijd nog de flexibiliteit om uw reisbestemming of reismoment te veranderen.

Wat houdt dit in?

 • Tot 4 weken voor vertrek kunt u uw autovakantie, autorondreis, campingvakantie, riviercruise of (vlieg)busreis gratis omboeken.
 • Ook geldig op intercontinentale reizen.
 • Wintersportvakanties zijn uitgesloten van de gratis omboekservice, tenzij inreisbeperkingen hiertoe aanleiding geven. Eventuele prijsverschillen worden bij een omboeking met u verrekend.
 • Wilt u uw reis niet door laten gaan maar ook niet omboeken? Dan bedragen de annuleringskosten tot 4 weken maximaal 30% van de reissom.
 • Eventuele reissomverschillen worden verrekend.

Intercontinentale reizen: U kunt gratis omboeken of wijzigen tot 28 dagen voor vertrek*.

 • Eventuele reissomverschillen worden verrekend.

* Niet geldig op boekingen/componenten of vluchten met afwijkende voorwaarden: zoals  camperhuur en United Airlines

Maatwerkboekingen

Heeft of wilt u een specifieke reis samen laten stellen door onze maatwerkspecialisten? Een Maatwerkreis is de perfecte oplossing als u een reis wilt die helemaal is afgestemd op al uw wensen. Samen met één van onze specialisten stelt u uw droomreis samen, lang of kort, ver weg of dichtbij. Voor Maatwerkreizen neemt u telefonisch contact met ons op of vraagt u een offerte aan via de website. Veranderen uw plannen? Dan kunt u tot 28 dagen voor vertrek uw boeking annuleren tegen 5% handling fee over de totale reissom.

Let op: wij bieden op onze Maatwerkreizen géén omboekservice of Flexpakket aan omdat deze reizen persoonlijk voor u worden samengesteld en de inhoud van de reis verschilt per klant.

Ons unieke Flexpakket

Boekt u bij ons een reis met vlucht binnen Europa, zoals een zonvakantie, een fly drive of een stedentrip? Dan kunt u ons Flexpakket bijboeken voor € 10 per persoon per enkele reis. Met dit Flexpakket bent u in de gelegenheid om uw geboekte Europese vlucht gratis om te boeken naar een eerder of later vertrekmoment.

Met het Flexpakket kunt u tot 21 dagen voor vertrek uw zonvakantie, stedentrip of fly drive binnen Europa gratis omboeken.

 • Reissomverschillen worden verrekend: U betaalt geen aparte wijzigingskosten, alleen het verschil in ticketprijs als het nieuwe ticket duurder is en de op dat moment geldende prijs van uw accommodatie, huurauto of andere geboekte reisonderdelen.
 • Uw geboekte luchtvaartmaatschappij en het reisgezelschap dienen hetzelfde te blijven.

Voor alle reizen geldt: indien een land de code rood kent of indien er quarantaineverplichtingen gelden die niet op te heffen zijn door vaccinatie of testen, kunt u gratis omboeken of gratis annuleren. Ook in dit geval geldt de Geld-terug-garantie: Wij storten de door u reeds voldane betaling binnen 14 dagen retour.

Zekerheid tijdens uw reis

Ook vlak voor u vertrekt of wanneer u al op uw vakantiebestemming bent, houden wij u op de hoogte van relevante ontwikkelingen omtrent het COVID-19. Natuurlijk staan wij u bij met advies en raad wanneer dat nodig of gewenst is. Is er door COVID-19 noodzaak om u tijdens uw vakantie terug naar Nederland te halen, dan zullen wij hierop hulp en bijstand verlenen.

Onze zekerheden:

 • Vóór en tijdens uw reis informeren we u – indien nodig – altijd tijdig over de laatste ontwikkelingen omtrent COVID-19.
 • Onze nooddienst is 24/7 bereikbaar voor hulp en bijstand in geval van nood. Op een aantal bestemmingen is ook Nederlandssprekende reisleiding van de Jong Intra Vakanties ter plaatse.
 • Als u een (vlieg)busreis of riviercruise geboekt heeft, staat uw chauffeur en/of reisleider u bij in geval van nood.
 • Terughaal-garantie: Bij een veranderd reisadvies tijdens uw vakantie (code oranje) zorgen wij voor hulp en bijstand om u veilig terug naar Nederland te halen.

Heeft u meer vragen omtrent (het boeken van) uw reis tijdens COVID-19 of wilt u een reis boeken die niet valt onder de producten waarop de gratis omboekservice van toepassing is en heeft u behoefte aan flexibiliteit? Neemt u dan contact op met onze reisspecialisten via 0180-457803. In veel gevallen is het mogelijk – soms tegen een meerprijs – alsnog de door u gewenste flexibiliteit op uw reis aan te bieden.? Lees dan onze FAQ.