Wilt u een vakantie boeken? COVID-19 zorgt ervoor dat de adviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken continu wijzigen, of aangescherpt of versoepeld worden. Dit kan mogelijk vragen of twijfel bij u oproepen.

Bij de Jong Intra Vakanties profiteert u van een aantal zekerheden om die vragen en twijfels weg te nemen.

 • Zekerheid over uw betaling
 • Gratis omboekservice op autovakanties en busreizen
 • Zekerheid tijdens uw reis

Ook leest u in deze blog meer over de mogelijkheden van flexibiliteit op vluchten. Soms is er meer mogelijk dan u denkt. Ook bij uw vliegvakantie laten wij u graag zorgeloos boeken.

De 3 zekerheden bij het boeken van uw vakantie

Zekerheid over uw betaling

Het is spannend om de betaling voor uw reis te voldoen als u nog niet honderd procent zeker weet dat de reis doorgang kan vinden. Daarom zijn alle betalingen gedekt door de SGR zodat u zeker weet dat u uw geld nooit kwijt bent.

Onze zekerheden:

 • Alle betalingen zijn te allen tijde gedekt door de SGR.
 • Geld-terug-garantie: Indien uw reis als gevolg van COVID-19 geannuleerd wordt, ontvangt u geen voucher, maar betalen wij uw reeds voldane bedrag binnen 14 dagen retour.

Gratis omboekservice op autovakanties, campingvakanties, riviercruises en (vlieg)busreizen

Het kan zo zijn dat de adviezen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor uw vakantiebestemming veranderen. Of misschien voelt u zich toch prettiger bij een andere bestemming dan u in eerste instantie geboekt heeft. Daarom kunt u bij de Jong Intra Vakanties uw autovakanties en busreizen gratis omboeken.

Onze zekerheden:

 • Tot 4 weken voor vertrek kunt u uw autovakantie, campingvakantie riviercruise of (vlieg)busreis gratis omboeken.
 • Wintersportvakanties zijn uitgesloten van de gratis omboekservice. Hier gelden de reguliere annulerings- en wijzigingsvoorwaarden.
 • Wilt u uw reis niet door laten gaan maar ook niet omboeken? Dan bedragen de annuleringskosten tot 4 weken maximaal 30% van de reissom.
 • Wilt u een reis boeken die niet valt onder de producten waarop de gratis omboekservice van toepassing is en heeft u behoefte aan flexibiliteit? Neemt u dan contact op met onze reisspecialisten via 0180-457803. In veel gevallen is het mogelijk – soms tegen een meerprijs – alsnog de door u gewenste flexibiliteit op uw reis aan te bieden.

Zekerheid tijdens uw reis

Ook vlak voor u vertrekt of wanneer u al op uw vakantiebestemming bent, houden wij u op de hoogte van relevante ontwikkelingen omtrent het COVID-19. Natuurlijk staan wij u bij met advies en raad wanneer dat nodig of gewenst is. Is er door COVID-19 noodzaak om u tijdens uw vakantie terug naar Nederland te halen, dan zullen wij hierop hulp en bijstand verlenen.

Onze zekerheden:

 • Vóór en tijdens uw reis informeren we u – indien nodig – altijd tijdig over de laatste ontwikkelingen omtrent COVID-19.
 • Onze nooddienst is 24/7 bereikbaar voor hulp en bijstand in geval van nood. Op een aantal bestemmingen is ook Nederlandssprekende reisleiding van de Jong Intra Vakanties ter plaatse.
 • Als u een (vlieg)busreis of riviercruise geboekt heeft, staat uw chauffeur en/of reisleider u bij in geval van nood.
 • Terughaal-garantie: Bij een veranderd reisadvies tijdens uw vakantie (code oranje) zorgen wij voor hulp en bijstand om u veilig terug naar Nederland te halen.

Reizen inclusief vliegreis

Heeft u een reis inclusief vliegreis geboekt? Dan gelden de specifieke voorwaarden van de gekozen vliegtuigmaatschappij. Sommige airlines brengen wijzigingen en annuleringen direct bij ons in rekening waardoor wij genoodzaakt zijn de bij boeking gecommuniceerde annulerings- en wijzigingskosten te hanteren. Voor meer informatie over de voorwaarden per airline kunt u contact opnemen met onze reisspecialisten via 0180-457803.

KLM

Kiest u voor KLM? Dan gelden er zeer soepele voorwaarden. De KLM staat gratis annuleren of omboeken toe tot en met vertrek 30 juni 2022. Omboeken is gratis, alleen het eventuele tariefverschil zullen zij doorberekenen.

Transavia

Kiest u voor Transavia dan gelden de volgende voorwaarden:
Het is ook mogelijk om Transavia tickets te boeken met Flex service. De voordelen zijn: wijzig tot 48 uur van tevoren de vertrekdatum, stel de reis uit tot een jaar na boeking, betaal geen aparte wijzigingskosten meer voor de geboekte vluchten. De kosten voor deze Flex service bedragen € 9 per persoon per enkele reis. U kunt Flex eenvoudig bijboeken tijdens uw boeking via de website.

United Airlines

Kiest u voor United Airlines? U kunt onder bepaalde voorwaarden uw ticket wijzigen naar een andere vertrekdatum of stad.

Aer Lingus

Kiest u voor Aer Lingus? Op alle boekingen t/m 30 september 2022 geldt dat u kosteloos kunt wijzigen naar een andere vertrek- en terugreisdatum. Ook geldt er geen bijbetaling van een eventueel tariefverschil.

Emirates

Kiest u voor Emirates? Dan geldt dat boekingen met vertrek t/m 31 december 2021 kosteloos geannuleerd kunnen worden. Ook ontvangen reizigers een gratis reisverzekering inclusief Covid-19 dekking.

Heeft u meer vragen omtrent (het boeken van) uw reis tijdens COVID-19? Lees dan onze FAQ.