Central Park in de herfst

Al plannen tijdens de herfstvakantie? Nee? Mooi! De herfst is namelijk een heerlijk seizoen voor een stedentrip. Samen met de kids of met vrienden een paar daagjes weg in de herfstvakantie. Heerlijk, toch? De temperatuur is in oktober aangenaam en de mooie parken dompelen zich onder in herfstkleuren. De Jong Intra Vakanties geeft jou 6 ideeën voor een stedentrip tijdens de herfstvakantie. Let’s go!

Tip 1: Rome

Goudkleurig licht dat over het grote Colosseum schijnt. Ja, Rome zorgt voor onvergetelijke herfstscenes. De lucht is fris, maar de temperatuur heerlijk door de stralende zon. Overdag met je zonnebril op genieten van de beste pizza van de wereld op een terrasje. Daarna de leukste highlights bezoeken. Een aanrader voor de kids: ga op ontdekkingstocht in kinderparadijs Explora. In oktober is het overal een stuk rustiger dan in de zomermaanden! Natuurlijk mag een middagje shoppen niet ontbreken tijdens je stedentrip Rome. Dé nieuwste herfstcollectie is in deze modieuze hoofdstad zeker te vinden! ‘s Avonds met een gelato ijsje in je hand, met een dik vest aan, slenteren door de mooie straatjes. Zie jij het al voor je?

Stedentrip Rome, herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 2: Madrid

Wanneer je in de herfstvakantie even de zon wilt opzoeken is Madrid een goed idee. In oktober kan het zelfs nog 28 graden zijn! Maak een herfstwandeling door het Retiro Park. Bezichtig de mooie paleizen en volg de standbeeldroute met standbeelden van koningen van Spanje. Authentieke tapas eet je in het historische ‘Casa del Abuelo’, dat al sinds 1906 bestaat! Warme, dikke chocolademelk met de welbekende churros, die je officieel in de chocolademelk doopt, mag niet vergeten worden tijdens je stedentrip Madrid!

Stedentrip Madrid, herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekend weg in herfstvakantie

Tip 3: Brugge

Ons Venetië van het noorden mag niet ontbreken in dit lijstje. Een heerlijke stad met smalle straatjes, meer dan 60 bruggen en historische gebouwen. Tijdens de herfst heb je nóg meer reden om te genieten van de knusse eetgelegenheden die de stad rijk is. Ga bijvoorbeeld naar Books & Brunch, een tweedehands boekenwinkel en brunch-room ineen. Hoe leuk! Bezoek ook zeker het interactieve museum Historium, hier kan je in oktober door middel van een virtual reality bril een indrukwekkende tocht door het middeleeuwse Brugge maken waarbij je je handen kunt zien en gebruiken. En dan hebben we nog al die schattige chocoladewinkeltjes…daar kom je niet omheen tijdens een stedentrip Brugge!

Stedentrip Brugge, stedentrip herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 4: Stockholm

Het voordeel van een stedentrip Stockholm: het is er relatief droog! Echter is het er wel al best koud in oktober, denk aan een gemiddelde temperatuur van 10 graden, maar daar kan je je op kleden! Deze Zweedse hoofdstad is in de herfst erg fotogeniek. De ongerepte natuur is in de herfst nog mooier. Daarnaast barst Stockholm van de hippe eettentjes, een middeleeuws stadscentrum en…het ABBA museum!

Stedentrip Stockholm, stedentrip herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 5: Marrakech

Deze stad komt niet vaak bij mensen op als men nadenkt over een stedentrip. Zonde! Want het is een droombestemming. Als je tijdens de herfstvakantie even in een andere wereld wilt zijn, is een stedentrip Marrakech een echte aanrader. Het ligt op maar 3 uur vliegen! Wandel over Djemaa El Fna, het grootste plein van de stad, waar je een mix van cultuur, geur, kleur en magie aantreft. Van foodtrucks tot aan slangenbezweerders. Het lijkt hier iedere avond wel een Arabische Carnaval, dus ook erg interessant voor de kids! Marrakech bevat ook mooie tuinen waar je heerlijke herfstwandelingen kunt maken. Toe aan ontspanning? Kies dan voor een hammam behandeling! Deze zijn beroemd in Marrakech.

Stedentrip Marrakech, stedentrip herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Tip 6: New York

Oke, deze stad ligt aan de andere kant van de oceaan maar wat is het er mooi tijdens de herfst. Maak een herfstwandeling door Central Park, waar de bladeren geel en rood kleuren, met uitzicht op de gigantische wolkenkrabbers. Ontdek de diverse vogels in Bryant Park. In de hele maand oktober kan je gratis mee op ‘vogeltour’ in het park. Of ga naar een concert. In oktober hebben veel grote sterren concerten in New York gepland! Ook vinden er in oktober diverse Broadway musicals plaats. Tijdens een stedentrip New York is er genoeg te doen voor jong en oud!

Stedentrip New York, stedentrip herfstvakantie, midweek herfstvakantie, weekendje weg herfstvakantie

Een andere stad in de herfstvakantie ontdekken? Dat kan natuurlijk ook! Wij hebben nog meer stedentrips te bieden, waarbij je de keuze hebt vervoer en overnachting ineen te boeken. Ideaal!